nieuws

Forse subsidie bij overvalpreventie

Bedrijfsvoering

Horecaondernemers kunnen tot wel 50 procent subsidie krijgen op de aanschaf van beveiligingsapparatuur. Op deze manier kunnen ze het overvallers flink lastiger maken en de roofgolf op de horeca verminderen.

Forse subsidie bij overvalpreventie

Dat zegt beveiligingsexpert René Terwey van VMB security & solutions in Almere. Terwey wijst in de jongste aflevering van Misset Horeca Live op een speciale subsidieregeling, die sinds enkele maanden van kracht is.

Het gaat om het stimuleringsinstrument ‘Veiligheid Kleine Bedrijven’. Terwey: ‘Het is een subsidieregeling voor bedrijven met minder dan tien medewerkers en het gaat om de aanschaf van alle technieken voor veiligheid en beveiliging’.

Terwey: ‘Voorwaarde is dat er een onafhankelijk advies moet worden opgesteld. Dit kost 350 euro, maar daarvan is driehonderd euro weer terug te krijgen via subsidie. Als je het advies dan opvolgt, krijg je tot 50 procent op de aanschaf terug met een maximum van 10.000 euro’.

De regeling is enkele maanden geleden ingesteld en kan een rol spelen om een halt toe te roepen aan de toename van overvallen op horecabedrijven. De laatste tijd zijn horecabedrijven steeds vaker het doelwit van overvallen.

Tip

Bekijk ook ons dossier over overvalpreventie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels