nieuws

Cookers Almelo gesloten

Bedrijfsvoering

Lunchroom en restaurant Cookers op de Woonboulevard in Almelo is gesloten. Het faillissement zal waarschijnlijk binnenkort volgen. Oorzaak van de sluiting is een sterk teruggelopen omzet in combinatie met hoge kosten.

Cookers Almelo gesloten

De eigenaar van de Cookers vestiging Taco Janssen heeft dit bekend gemaakt in de Twentse Courant Tubantia. ‘Door een sterk teruglopende omzet, hoge onderhouds- en exploitatiekosten en recente tegenslagen bleek het uitzichtloos om het bedrijf verder te exploiteren. Ook de recent opgezette bezorgservice heeft niet meer mogen baten,’ zo zegt hij.

Leegstand panden

Met name in de afgelopen anderhalf jaar zag Cookers Almelo de omzet flink dalen. ‘Wij zijn daar zelf verantwoordelijk voor. Het zat ons de laatste tijd erg tegen en de kosten waren enorm hoog. Mede doordat het full franchise concept ons in het begin veel geld gekost heeft. Maar er staat ook een derde van de panden leeg op de Woonboulevard. Dat is natuurlijk in ons nadeel. Wij hebben het gevoel dat de gemeente Almelo alleen de ondernemers in de binnenstad steunt en de Woonboulevard geen warm hart toedraagt.’

Nijkerk weer open

Het casual dining concept Cookers bestaat uit drie onderdelen: lunchroom, restaurant en afhaalmogelijkheden. Cookers is een formule van franchise friendly concepts (ffc), dat ook bijvoorbeeld de formules Kwalitaria en Smulwereld onder haar hoede heeft. De vestiging van Cookers in Nijkerk wordt eind deze week officieel weer heropend.

Reageer op dit artikel