nieuws

Minister wil voorlopig geen vettaks

Bedrijfsvoering

Er komt voorlopig geen extra belasting op ongezonde voeding. Minister Ab Klink van Volksgezondheid wil de zogeheten vet- en snacktaks voorlopig niet invoeren, omdat hij de voedingskeuze van mensen niet wil beïnvloeden door prijsmaatregelen.

Minister wil voorlopig geen vettaks

Klink laat de Tweede Kamer weten dat uit onderzoek blijkt dat er geen bewezen effectieve prijsmaatregelen zijn die de overheid nu kan treffen. Klink liet in 2007 weten te bekijken of prijsmaatregelen van invloed kunnen zijn op de keuze van voeding.

Klink wil wel de keuze voor gezonde voeding makkelijker maken. Hij denkt meer aan betere voorlichting, herkenbaarheid van producten en verbetering van de samenstelling van producten en gerechten.

De minister heeft de voorkeur voor maatregelen die bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en consumenten zelf kunnen nemen. Over een paar jaar worden resultaten van een vervolgonderzoek verwacht.

Reageer op dit artikel