nieuws

De meeste calorieën voor je geld

Bedrijfsvoering

De kredietcrisis maakt inventief. De verplichte calorieaanduiding op de menuborden van New Yorkse restaurants wordt ook gebruikt om te zien waar je het meeste aantal calorieën voor het minste geld kan krijgen.

De meeste calorieën voor je geld

Sinds verleden jaar moeten New Yorkse ketenrestaurants op de menuborden vermelden hoeveel calorieën ieder gerecht bevat. Eigenlijk is de aanduiding bedoeld om de gast bewuster te laten kiezen, vanuit gezondheidsoverwegingen gezien. Maar de menuborden zijn ook anders te gebruiken melden ze op de website www.thebigmoney.com .

Meeste calorieën per dollar

De borden zijn volgens de makers een uikomst voor diegenen die krap bij kas zitten. Waar krijg je de meeste calorieën voor je dollar is dan de vraag die wordt gesteld.

De overall-winnaar is de Pizza Hut Meat Lover’s Personal Pan Pizza (217 kilocalorieën per dollar).

Ook de Double Whopper van Burger King is een goede keuze als je veel voor weinig wil (207 kilocalorieën per dollar) en, heel verrassend want klinkt juist gezond, de Fiesta Taco salade (208 kilocalorieën per dollar) van Taco Bell. De Whopper is volgesn de website een betere keuze want levert daarnaast echter ook nog eens 53 gram belangrijk eiwit.

En de Big Mac dan? Die eindigt met 142 kilocalorieën per dollar in de middenmoot en is te vergelijken met Sweet Onion Teriyaki sandwich van Subway.

Reageer op dit artikel