nieuws

Zwolse horecaman Van Zon overleden

Bedrijfsvoering

De Zwolse horecaman Nico van Zon is plotseling overleden. Van Zon was jarenlang voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) afdeling Zwolle. Onlangs kreeg hij nog een lintje voor zijn bestuurlijke inzet voor KHN en de Kamer van Koophandel.

Zwolse horecaman Van Zon overleden

Van Zon overleed in de nacht van zondag op maandag. Zijn overlijden wordt gemeld door de regionale krant De Stentor.

Nico van Zon was de man die Lunchroom Blocks in Zwolle op de kaart zette. Ook was hij jarenlang actief als voorzitter van de afdeling Zwolle van KHN. Vijftien jaar lang tot 2006 vervulde hij de functie als voorzitter.

Tijdens zijn voorzitterschap lukte het Van Zon de banden tussen de horeca en het gemeentebestuur flink aan te halen. Van Zon stond mede aan de wieg van het Veiligheid op Straatproject. Ook stimuleerde hij met succes de samenwerking tussen horeca en opleiding. En was hij actief voor Kamer van Koophandel.

Voor zijn jarenlange bestuurlijke inzet werd Van Zon enkele weken geleden geridderd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Nico van Zon is 62 jaar geworden.

Reageer op dit artikel