nieuws

Stationshoreca onder druk door minder reizigers

Bedrijfsvoering

Na een goed 2008 verwachten de Nederlandse Spoorwegen in 2009 minder reizigers te vervoeren. Minder reizigers betekent ook minder klanten voor de stationshoreca. Toch zet NS-dochter Servex de vernieuwing van haar foodconcepten onverminderd voort.

Stationshoreca onder druk door minder reizigers

Op stations zijn het afgelopen jaar nieuwe horecaformules geopend zoals Brooodzaak, Hema en Julia’s, meldt NS in een toelichting op het jaarverslag. In 2008 is een start gemaakt met de verbouwing van station Leiden tot een ‘proefstation’ waar NS-klanten kunnen kennismaken met verschillende nieuwe gemaksvoorzieningen van NS. Daar komt naast de gebruikelijke horecavoorzieningen zelfs een fitnesscentrum, meldt de NS in een persbericht.

Op Amsterdam Centraal is afgelopen jaar de eerste vestiging van Julia’s geopend. Het is een nieuwe formule van Servex waarin ‘pasta-to-go’ centraal staat. De gerechten worden vers in het bijzijn van de klant bereid. Julia’s voorziet in de behoefte van klanten aan meer keuze en verantwoord, warm eten op stations. De pastaformule is in eigen beheer gerealiseerd. In februari opende een tweede Julia’s op station Leiden, waarna er naar verwachting meer zullen volgen.

Ook op Amsterdam Centraal zal in de loop van 2009 de eerste Nederlandse Starbucks-vestiging buiten Schiphol starten. Er wordt gewerkt aan vestigingen op andere grote stations.

Reageer op dit artikel