nieuws

KFC wil groeispurt in UK

Bedrijfsvoering

Kipketen Kentucky Fried Chicken (KFC) wil de komende drie tot vijf jaar 300 nieuwe vestigingen in Engeland en Ierland openen. Deze nieuwe zaken zullen samen zo’n 9000 nieuwe banen opleveren.

KFC wil groeispurt in UK

Het bedrijf telt momenteel 760 winkels in Groot-Brittannië en Ierland en meldt dat ‘het zeer goed gaat tijdens de recessie’. De directeur van KFC zegt dat het marktaandeel groeit ten koste van de concurrentie.

Met de uitbreiding zijn investeringen gemoeid van tussen de 112 tot 168 miljoen euro. Het afgelopen jaar opende KFC 36 vestigingen in de UK. Voor dit jaar staan 44 nieuwe outlets op de planning. De keten heeft 38 procent van de restaurants in eigen beheer. De rest is in handen van franchisenemers.

Reageer op dit artikel