nieuws

Snackbars overvallen voor de kick

Bedrijfsvoering

Cafetaria’s en snackbars zijn steeds vaker het slachtoffer van impulsovervallers, jongeren die ’s middags besluiten om ’s avonds een zaak te overvallen. Het gaat hierbij veelal om beginnende rovers.

Snackbars overvallen voor de kick

Dat meldt Elsevier.nl. Politie maakt zich in toenemende mate zorgen over de groei van het aantal impulsovervallers.

‘Jongeren dagen elkaar uit. Het is spannend, kicken, het is een manier om snel aan geld te komen. Een vervelende en gevaarlijke ontwikkeling. We moeten oppassen dat er geen ongelukken gebeuren’, zegt Paul Reijenga, landelijk overvalcoördinator namens de Raad van Hoofdcommissarissen, op Elsevier.nl.

De impulsovervallers komen tot hun daden omdat ze snel geld willen hebben voor de aankoop van dure merkkleding en luxe gadgets. Reijenga stelt dat de nieuwe dadergroep vaak bestaat uit nieuwelingen voor wie de overval op een snackbar, supermarkt of tankstation hun eerste delict is.

Reageer op dit artikel