nieuws

Speursite naar overvallers levert niets op

Bedrijfsvoering

De website overvallersgezocht.nl, waarop onder andere foto’s van overvallers van McDonald’s en KFC staan, dreigt uit te draaien op een fiasco. De website is door de Politie in Amsterdam in het leven geroepen zodat burgers kunnen speuren naar overvallers.

Speursite naar overvallers levert niets op

Sinds de site in de lucht is, is via dit medium nog niet één misdadiger opgepakt. Dat blijkt uit een inventarisatie van opnamen die de Amsterdamse politie maakte van overvallers, meldt de Telegraaf.

Erbarmelijke kwaliteit

De beschikbare foto’s en videobeelden zijn vaak van een erbarmelijke kwaliteit. Criminelen ontspringen zodoende dikwijls de dans doordat ze met geen mogelijkheid zijn te herkennen. De politie gaat daarom met winkeliers praten om hen te informeren hoe ze de camera’s het best kunnen ophangen.

De site werd onlangs met veel bombarie in het leven geroepen omdat de Amsterdamse politie kampt met een ware plaag van overvallers. De korpsleiding hoopte dat de beelden veel tips van burgers zouden opleveren. Ook werd verwacht dat de criminelen zichzelf zouden komen melden, maar niets blijkt minder waar.

Reageer op dit artikel