nieuws

Landkaart Marokko McDonald’s incompleet

Bedrijfsvoering

McDonald’s heeft zijn excuses aangeboden voor het uitdelen van kindermenu’s met landkaarten van Marokko waarop de Westelijke Sahara niet is afgebeeld. Op de landkaart die in het pakket zat, ontbrak de Westelijke Sahara. Marokkaanse organisaties hadden hiertegen geprotesteerd. Dat meldden Marokkaanse media.

Landkaart Marokko McDonald’s incompleet

Sinds het woestijngebied in 1975 werd verlaten door Spanje, wordt het geclaimd door Marokko en door onafhankelijkheidsbeweging Front Polisario, gesteund door Algerije. Marokko controleert het grootste deel van het gebied en noemt het ‘de zuidelijke provincies’.

Binnen Marokko en de betwiste gebieden zijn geregeld botsingen tussen Polisario-aanhangers en ordetroepen. Afgelopen maandag overleden twee studenten uit de Westelijke Sahara bij een busstation in Agadir. Volgens het staatspersbureau MAP ging het om een ongeluk na ongeregeldheden op het busstation. Activisten beschuldigen de autoriteiten van moord.

Reageer op dit artikel