nieuws

Febo’s Vitaaltje wordt geheel vegetarisch

Bedrijfsvoering

Het Vitaaltje, de vleesloze kroket van Febo, wordt 100% vegetarisch. In deze kroket is vlees vervangen door het plantaardige eiwit Meatless, en bevat nu nog wel gelatine. Voor vegetariërs is het dus niet geschikt. Binnenkort vervangt Febo het ingrediënt echter door een mix van gelatine-vervangers.

Febo’s Vitaaltje wordt geheel vegetarisch

Marianne Thieme prees de kroket desondanks aan via haar weblog op de site van de Partij voor de Dieren. Volgens Febo directeur Dennis de Borst is het misvatting dat het Vitaaltje door Febo als ‘vegetarisch’ zou zijn gepresenteerd. ‘Wij hebben de kroket aangeprezen als vléésloos, anderen maken daar misschien meteen vegetarisch van.’

Gelatine

Gelatine is een slachtbijproduct en wordt gemaakt uit collageen. Dat is een eiwit dat voorkomt in bindweefsels, zoals huid, botten en kraakbeen van bijvoorbeeld varkens. Febo gebruikt gelatine om de kroket op te stijven.

Succes

De gezonde kroket vliegt overigens de automatieken uit. Tijdens de actiemaand, waarbij het Vitaaltje één euro, in plaats van 1,40 kostte, zijn er tienduizenden van verorberd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels