nieuws

Subway overtreft eigen doelstelling

Bedrijfsvoering

Broodjesketen Subway heeft de zichzelf opgelegde doelstelling veel eerder gehaald. Deze week ging de keten door de grens van 30.000 restaurants wereldwijd, een mijlpaal die het bedrijf eerder zei in 2011 te bereiken.

Subway overtreft eigen doelstelling

Ondanks de economische crisis, waarin dergelijke doelen meestal naar achteren worden geschoven, bereikte Subway haar streven drie jaar eerder. Met deze mijlpaal verstevigt het bedrijf haar tweede positie wereldwijd op de fastfoodmarkt wat betreft aantal vestigingen, achter McDonald’s.

Waar het 30.000ste restaurant staat, is volgens Subway moeilijk te zeggen: vorige week openden binnen 24 uur negen nieuwe restaurants. Vier in de VS, twee in Canada, één in Hongkong en twee in Europa, in Zweden en Duitsland.

Vooral bij onze Oosterburen groeit de keten hard. Momenteel zijn er 668 vestigingen, daar komen er voor het eind van het jaar nog zo’n 70 bij. In 2011 moeten er in Duitsland 1500 Subways zijn, luidt de nieuwe doelstelling, meldt de Allgemeine Hotel- und Gatronomie-Zeitung.

In Nederland zijn momenteel zestig Subways. Op korte termijn moeten daar 20 vestigingen bij, en in 2010 moet ons land 210 restaurants tellen, kondigde area development manager Justin Goes kort geleden aan.

Meer berichten over Subway:

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels