nieuws

Monsterlijk groot ontbijt

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse hamburgerketen Carl’s Jr. introduceert een monsterlijk grote sandwich voor het ontbijt. Het ‘ontbijtje’ is goed voor een derde van de dagelijkse caloriebehoefte.

Monsterlijk groot ontbijt

Groot, groter, grootst. Dat geldt weliswaar niet meer voor Amerikaanse auto’s, vanwege de hoge benzineprijzen, maar nog wel voor de manier waarop Amerikaanse fastfoodbedrijven met elkaar concurreren. Om de omzet op te vijzelen richten ze zich bovendien allemaal op de lucratieve ontbijtmarkt.

Hamburgerketen Carl’s Jr. speelt met de Monster Breakfast Sandwich op beide ‘trends’ in. Het is een rijkelijk (vet) belegde megasandwich van geroosterd zuurdesembrood.

Het beleg bestaat uit twee eieren, twee plakken bacon, een worstje in de vorm van een schijf en maar liefst twee soorten gesmolten kaas. Goed voor een totaal van 730 Kcal. en 47 gram vet waarvan 17 gram verzadigd, ongeveer een derde van de dagelijkse energiebehoefte van een gemiddelde persoon. Het ‘monster’ zal ongetwijfeld gretig aftrek vinden want kost maar $2,89 omgerekend €1,70.

Vernieuwend is het ontbijt overigens niet, de sandwich lijkt sterk op de Enormous Omelet Sandwich die Burger King al in 2005 op de kaart zette en ook 730 Kcal. bevat.

Reageer op dit artikel