nieuws

McDonald’s Gouda weet niets van sloop

Bedrijfsvoering

Franchisehouder Aik Schouten heeft in de krant moeten lezen dat zijn McDonald’s-zaak aan het Hamstergat in Gouda in 2010 wordt gesloopt. Althans, dat willen de gemeente Gouda en projectontwikkelaar Fortis.

McDonald’s Gouda weet niets van sloop

‘Het is een nogal rare situatie’, laat Schouten weten in het Algemeen Dagblad. ‘Ik moet uit de krant vernemen dat ik hier nog maar twee jaar kan blijven, terwijl er nog helemaal geen afspraken met de gemeente of met Fortis zijn gemaakt’.

Ook op het hoofdkantoor van McDonald’s, de eigenaar van de grond, weten ze van niets, zegt Schouten. ‘Er zijn in het verleden wel plannen gemaakt, en de ondernemers is gevraagd om mee te werken in een bouwteam, maar ik heb er al drie jaar niets meer van gehoord’.

Het McDonald’s-restaurant moet volgens de plannen plaatsmaken voor een leisurecentre met horeca, een discotheek en woonvoorzieningen. De zaak van Schouten zou tijdelijk moeten verdwijnen om na de realisatie van het leisurecentre weer terug te keren.

Schouten: ‘In het verleden is wewl eens ter sprake gekomen dat we tijdelijk zouden verhuizen naar de strook langs het spoor. Nu er in de nieuwe plannen sprake is van een woontoren vraag ik me af of er dan nog wel plaats is voor ons’.

Reageer op dit artikel