nieuws

McDonald’s zet graancirkel in als advertentie

Bedrijfsvoering

McDonald’s is in de Amerikaanse staat Nebraska een nieuwe campagne gestart, waarbij gebruik wordt gemaakt van een in een maisveld uitgesneden patroon. De honderden meters grote advertentie doet tevens dienst als doolhof.

McDonald’s zet graancirkel in als advertentie

In eerste instantie lijkt de campagne zijn doel te missen, de advertentie is immers alleen van niet al te grote hoogte uit de lucht te zien. Eénmaal op de grond is het een ‘gewoon’ maisdoolhof, en is de afbeelding niet te zien.

De campagne is echter een zogeheten ‘viral’. McDonald’s hoopt dat de foto’s, die uiteraard door het fastfoodbedrijf zelf verspreid zijn, via allerlei websites de wereld ingaan. Zo wordt de ludieke actie een goedkope reclamecampagne, waarbij er over het merk gepraat wordt – exact de bedoeling van een viral.

Meer berichten over McDonald’s:

Reageer op dit artikel