nieuws

Vijfde van Amerikanen eet om de dag fastfood

Bedrijfsvoering

De Amerikanen blijven gek op fastfood. Uit recent onderzoek bleek dat 20 procent van de Amerikanen tussen de 16 en 65 jaar om de dag fastfood eet. Daarbij geeft de gemiddelde Amerikaan jaarlijks 500 dollar uit aan fastfood.

Vijfde van Amerikanen eet om de dag fastfood

Dit blijkt uit het rapport ‘Fast food nation 2008: a consumer perspective on the fast food industry’ van Research International USA.

Eet een vijfde om de dag fastfood, nog eens de helft van de bevolking doet dat eenmaal per week. Daarbij is 14 procent van de bevolking goed voor bijna de helft van alle fastfood-maaltijden, waaraan gemiddeld 500 dollar (324 euro) per jaar per hoofd van de bevolking wordt uitgegeven.

Dat fastfood vooral iets is voor consumenten uit de lagere inkomensklasse wordt weersproken door de consumptiecijfers. Grootgebruikers zijn jongere mannen met een inkomen boven modaal. Zij hebben weinig tijd en zijn gesteld op convenience. Het nieuwe aanbod aan gezondere producten spreekt juist deze doelgroep aan.

Ook het stereotype beeld van de fastfood-consument als dik en lui klopt niet. Veel actieve, betrokken burgers houden van fastfood, meldt MKBNet op basis van het onderzoek.

VS de populairste fastfoodketen. Tweede is Subway met 37%, gevolgd door Burger King met 36%, Taco Bell met 33%, Wendy`s met 32% en Kentucky Fried Chicken (KFC) met 27%

Reageer op dit artikel