nieuws

Politie Flevoland lost horecaovervallen op

Bedrijfsvoering

Met de aanhouding van vijftien verdachten denkt de politie in Flevoland achttien gewapende overvallen op horeca en winkels te hebben opgelost en zicht te hebben gekregen op nog eens twintig overvallen. De verdachten variëren in leeftijd van 16 tot 25 jaar. Ze zijn in de afgelopen maanden aangehouden. Elf van hen zitten nog vast, meldde de politie maandag.

Politie Flevoland lost horecaovervallen op

De gewapende overvallen hadden plaats tussen december 2007 en april dit jaar. Fastfoodzaken, winkels, kapsalons en pizzakoeriers in Almere waren het voornaamste doelwit. Niet alleen Flevoland, maar ook andere plaatsen in Nederland hadden in die periode te maken met een golf aan overvallen.

Volgens commissaris Hans Lesscher van het korps Flevoland sloegen de overvallers impulsief toe. ‘Soms waren de overvallen voorbereid maar in vele gevallen was dat niet het geval. Zien, kijken, kans inschatten, wachten tot het donker is, toeslaan en vluchten’, aldus Lesscher. In nagenoeg alle gevallen hebben de overvallers nauwelijks iets buitgemaakt.

Het aantal overvallen in Almere is sinds februari drastisch gedaald na een piek begin dit jaar. Volgens de politie is door de inzet van het speciale overvallenteam de pakkans fors toegenomen.

Reageer op dit artikel