nieuws

Fastfoodpionier Carl Karcher overleden

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse fastfoodpionier Carl Karcher is op 90-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in de Californische stad Fullerton. Karcher begon in 1941 in Los Angeles een hotdogstand en breidde zijn imperium uit tot ruim drieduizend hamburgerrestaurants onder de merknamen Carl’s Jr. en Hardee’s.

Fastfoodpionier Carl Karcher overleden

De naam van Karcher wordt vaak in één adem genoemd met Ray Kroc (McDonald’s) en Dave Thomas (Wendy’s). Karcher was onder meer de geestelijk vader van saladbars en de selfservice frisdrank-corners, die tegenwoordig heel normaal zijn in de fastservice industrie.

In 1993 werd Karcher zijn eigen concern uitgewerkt, maar hij keerde terug als topman en ging pas drie jaar geleden daadwerkelijk met pensioen. In 1997 nam het moederconcern van Carl’s. Jr. branchegenoot Hardee’s over.

Voor zijn 90-ste verjaardag werd Karcher nog geëerd met een ster in de Orange County Walk of Stars bij Disneyland Anaheim.

Karcher kwam uitgebreid aan bod in het beroemde boek ‘Het Fastfoodparadijs’ van de Amerikaanse journalist Eric Schlosser, schrijft FoodExpress.nl.

Reageer op dit artikel