nieuws

Hamburgerketens vallen McDonald’s aan

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse hamburgerketen Wendy’s gaat voor 99 dollarcent een dubbele cheeseburger aanbieden. De keten volgt daarmee Burger King dat met een vergelijkbare aanbieding ook al de oorlog aan McDonald’s verklaarde.

Hamburgerketens vallen McDonald’s aan

In Amerika lijkt een prijzenoorlog uit te breken tussen de grote hamburgerketens. Na de aankondiging van Burger King in november, dat het net als McDonald’s een double cheeseburger voor een dollar gaat aanbieden, volgt nu de derde hamburgerketen Wendy’s. Waar Burger King kiest voor grootte, de hamburger is zwaarder dan die van grote concurrent McDonald’s, kiest Wendy’s voor prijs door net onder de magische grens van 1 dollar te gaan zitten.

Zowel Burger King als Wendy’s willen met de aanbiedingen marktaandeel afsnoepen van McDonald’s. De double cheeseburger is het meest populaire en best verkochte item van de keten.

Reageer op dit artikel