nieuws

Burger King grapt met Whopper

Bedrijfsvoering

Het nieuws dat Burger King per onmiddellijke ingang stopt met de verkoop van hun succeshamburger Whopper, sloeg deze week bij veel Amerikanen in als een bom. Verbijsterde gezichten en boze reacties verdwenen echter toen het een marketingstunt bleek van de fastfoodkoning.

Burger King grapt met Whopper

Om aan te tonen hoe enorm populair de Whopper is, bedacht Burger King in Amerika een gewaagde grap. In een aantal filialen werden verborgen camera’s bij de counter gehangen, en werd mensen verteld dat de Whopper niet meer te krijgen was.

De verbaasde en boze reacties van klanten werden gebundeld en van commentaar voorzien in een zeven minuten durend marketingfilmpje, dat Burger King op internet verspreidde.

In het filmpje serveert Burger King ook hamburgers van andere fastfoodrestaurants in plaats van de Whopper. Als klanten kwamen klagen kwam King, het mascotte van Burger King, om de teleurgestelde Whopper-lovers alsnog hun geliefde hamburger te geven. Ook dit was onderdeel van de campagne om de populariteit van de Whopper te illustreren.

Reageer op dit artikel