nieuws

Zweedse keten Max gaat Europa in

Bedrijfsvoering

De Zweedse hamburgerketen Max zoekt expansie buiten de eigen landsgrenzen. Max volgt hiermee het voorbeeld van veel andere Europese fastfoodketens.

Zweedse keten Max gaat Europa in

Ook Vapiano (Duits), Yam Yam en Snackpoint (Nederlands), Quick en Exki (Belgisch) en Telepizza (Spaans) maakten in het recente verleden de sprong naar expansie buiten de eigen thuismarkt, schrijft Foodexpress.nl.

Max is met 54 vestigingen na McDonald’s in Zweden de grootste hamburgerketen. In vakblad Foodservice Europe laat Max weten, dat in eerste instantie vestigingen worden geopend in andere Scandinavische landen als Denemarken en Noorwegen. Max gaat niet naar Finland, omdat in dat land de Finse keten Hesburger een sterke positie heeft.

Max wil verder ook vestigingen openen in het Midden-Oosten, waarbij met name wordt gekeken naar de mogelijkheden in Koeweit, Qatar en Dubai.

Reageer op dit artikel