nieuws

McDonald’s UK verhoogt vleesprijs

Bedrijfsvoering

De Britse tak van McDonald’s betaalt aan de boeren vrijwillig vijf procent boven de geldende marktprijs voor vlees. Ook gaat McDonald’s nog meer vlees uit Groot-Brittannië zelf betrekken.

McDonald’s UK verhoogt vleesprijs

McDonald’s wil hiermee de veehouders die zijn getroffen door MKZ, blauwtong en hoge voerprijzen een hart onder de riem steken, zegt directeur inkoop Matthew Howe in The Sunday Times.

Nu nog komt ongeveer de helft van het rundvlees uit Ierland, het enige ‘buitenland’ dat het Britse McDonald’s vlees levert. Dat aandeel zal tot een derde worden teruggebracht ten gunste van Brits vlees. Het door McDonald’s in de Britse hamburgerzaken verwerkte varkensvlees komt al voor 100 procent uit eigen land.

Vrijwillig

Howe stelt verder dat het bedrijf de inkoopcriteria gaat oprekken. Tot nu toe geldt de eis dat vlees niet meer dan 3 keer in de keten mag zijn rond gegaan maar dat wordt tijdens de heersende crisis naar 4 keer opgetrokken, schrijft vakblad Meat & Meal.

‘De prijsverhoging is geheel vrijwillig en heeft niets te maken met een dreigend vleestekort’, aldus Howe. McDonald’s is volgens hem vooralsnog niet van plan de prijsverhoging door te berekenen aan haar klanten.

Reageer op dit artikel