nieuws

Kind eet het liefst uit Mac-verpakking

Bedrijfsvoering

Kleine kinderen vinden eten lekkerder wanneer het in een zakje of doosje van McDonald’s, dan hetzelfde voedsel dat neutraal is verpakt. Dat blijkt uit een onderzoek van Amerikaanse wetenschappers, gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine.

Kind eet het liefst uit Mac-verpakking

Voor het onderzoek kreeg een groep drie- tot vijfjarige kinderen ieder vijf paren identieke voedingsmiddelen te eten. De helft daarvan zat in een verpakking van McDonald’s, de andere helft was ‘merkloos’ verpakt.

De kinderen kregen op die manier fastfood, maar ook gezondere producten voorgeschoteld zoals worteltjes, appelsap en melk.

Van de ouders werd aanvullende informatie gevraagd, zoals hoe vaak het gezin bij MacDonald’s at en of televisie kijken tijdens het eten gebruikelijk was. In tachtig procent van de vergelijkingen kozen de kinderen voor het voedsel in de verpakking van de fastfoodketen.

Vooral kinderen in peuterleeftijd, die vaak bij McDonald’s eten of in een huis met meerdere televisies wonen, bleken vaak voor de bijl te gaan.

Reageer op dit artikel