nieuws

Burger King weer op winst

Bedrijfsvoering

Burger King heeft goede zaken gedaan. Het bedrijf maakte het tweede kwartaal van dit jaar een nettowinst van 36 miljoen dollar tegen een verlies van 10 miljoen verleden jaar.

Burger King weer op winst

In het tweede kwartaal van dit jaar, maar het laatste kwartaal van het (gebroken, juni t/m juni) boekjaar, maakte Burger King Holdings een omzet van 590 miljoen tegen 533 miljoen verleden jaar. De omzet nam (exclusief nieuwe restaurants) met 4,8 procent toe in Amerika en 4,4 procent wereldwijd. De hogere verkopen komen volgens het bedrijf door de introductie van meer ontbijtitems en door langere openingstijden. Door de ruimere openingstijden namen overigens ook de personeelkosten toe.

Voor het hele fiscale jaar, dat van juni tot en met juni loopt maakt Burger King 148 miljoen winst tegen een schamele 27 miljoen verleden jaar. De omzet steeg van 2,05 miljard naar 2,23 miljard.

Overigens zijn de totale verkopen in de meer dan 11.000 restaurants veel hoger. Die bedragen meer dan 12 miljard dollar. De omzetten en verkopen van de Burger King Holding bestaan uit verkopen in eigen restaurants en de inkomsten uit bijvoorbeeld franchisefees.

Meer berichten over Burger King

Reageer op dit artikel