nieuws

Buitenhuis neemt Van Dobben en Kwekkeboom over

Bedrijfsvoering

Fabrikant van minisnacks Buitenhuis neemt per direct snackfabrikant Cold Food over. Buitenhuis is daardoor nu eigenaar van bekende merknamen als Van Dobben en Kwekkeboom.

Buitenhuis neemt Van Dobben en Kwekkeboom over

Door het samengaan van de snackproducten ontstaat een nieuwe sterke partij op de markt. ‘We zijn verheugd over deze overname’, zegt Gerrit Brunninkreef, directeur van Buitenhuis Snacks. Volgens hem vullen beide bedrijven en de producten die ze voeren elkaar goed aan. Buitenhuis is sterk in de markt van minisnacks, die vooral in de foodservice branche worden verkocht. Cold Food is met merken als Laan, Van Dobben en Kwekkeboom ook sterk in het cafetariakanaal.

Volgens Olaf Noorman, algemeen directeur van Cold Food vullen beide bedrijven elkaar goed aan. ‘Er is heel weinig overlap in assortiment, dat maakt deze fusie een mooie combinatie.’

De vestigingen van Buitenhuis in Wijk bij Duurstede en Cold Food in Oostzaan blijven naast elkaar bestaan. De huidige directeur van Cold Food, Olaf Noorman, blijft ook in het nieuwe bedrijf leiding geven aan de productiefaciliteit in Oostzaan.

De strategie van de gecombineerde onderneming is gericht op verdere groei in binnen- en buitenland, Noorman: ‘We zien met name in België veel groeikansen. In andere landen proberen we een goede entree te maken.’

Dat Buitenhuis Cold Food overneemt, is wel verrassend. Nog niet zo lang geleden stond Buitenhuis Snacks zelf te koop. Aangezien niemand de prijs bood die de eigenaar (Smees Holding) in gedachten had, werd het roer omgegooid. Bij de specialist van minisnacks werd flink geïnvesteerd in onder meer nieuwe productielijnen.

De Buitenhuis Holding sluit meer overnames niet uit.

Reageer op dit artikel