nieuws

Na rattenvideo meer fastfoodzaken dicht

Bedrijfsvoering

Nadat verleden week een restaurant van KFC/Taco Bell was gesloten vanwege een rattenplaag, zijn meer restaurants van dezelfde franchisenemer in New York op slot gegaan vanwege ongedierte.

Na rattenvideo meer fastfoodzaken dicht

Dit gebeurde zowel op last van de gezondheidsautoriteiten als door YUM, het moederbedrijf van KFC, Taco Bell en Pizzahut. De aanwezigheid van ratten in het restaurant kreeg verleden week wereldwijd bekendheid doordat een TV-station een filmpje uitzond waarop het ongedierte duidelijk zichtbaar door de zaak liep.

Voorzorg

Naar nu blijkt zijn in de nasleep nog drie restaurants van dezelfde grote franchisenemer gesloten door de gezondheidsautoriteiten van New York. Genoeg reden voor YUM, het moederbedrijf van KFC/TacoBell en Pizzahut, om uit voorzorg nog eens tien restaurants van dezelfde franchisenemer ADF te sluiten. ADF exploiteert in totaal meer dan 350 restaurants, vrwijwel allemaal franchisevestigingen van YUM.

Inspectie doorstaan

Overigens was de uitzending van het filmpje een blamage voor de gezondheidsautoriteiten. Een dag voordat het filmpje werd opgenomen had het restaurant nog een inspectie doorstaan.

Direct gesloten

Tot woede van andere New Yorkse restauranteigenaren zijn de inspecties inmiddels flink aangescherpt. Een op de vijf bedrijven die nu worden geïnspecteerd voldoen niet aan de eisen en er zijn er al diverse direct gesloten.

Zie ook:

Rattenplaag in fastfoodzaak

Reageer op dit artikel