nieuws

China voor McDonald’s ‘opwindende markt

Bedrijfsvoering

McDonald’s probeert met een nog forser tempo restaurants te vestigen in China. Door de samenwerking met de grote benzinepompketen Sinopec hoopt de hamburgerketen de achterstand op Yum! (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) in te halen.

Zo heeft Kentucky Fried Chicken (KFC) in China alleen al meer dat 1600 restaurants en Pizza Hut 200, terwijl McDonald’s er ‘pas’ 760 heeft. Door de samenwerking met China Petroleum & Chemical Corporation (Sinopec), dat 30.000 tankstations heeft, hoopt McDonald’s de groei te kunnen opkrikken naar 200 vestigingen per jaar. Eerst was er sprake van 100 per jaar, maar buitenlandse media reppen nu over het dubbele aantal.

Veel van die nieuwe vestigingen zullen ook een drive-through hebben, een speelruimte voor kinderen en gratis internet. De drive-throughs zijn 24 uur per dag geopend.

China biedt voor fastfoodketens een enorme markt. De restaurantbranche in China kende het afgelopen jaar een groei van bijna 18 procent. Topman Mike Roberts van McDonald’s noemt China niet voor niks ‘een opwindende markt.’

McDonald’s heeft wereldwijd meer dan 31.000 vestigingen.

Reageer op dit artikel