nieuws

Politiek hekelt snacken op scholen

Bedrijfsvoering

Het Voedingscentrum roept de politiek op om de snackcultuur op scholen te stoppen. De Tweede Kamer moet ervoor zorgen dat het aanbod van schoolkantines gezonder wordt. Ook is nieuwe regelgeving nodig.

Eén van de regels moet zijn dat gezonde producten minder kosten dan vette en suikerrijke kosten. De Voedsel- en Warenautoriteit zou samen met de Onderwijsinspectie moeten controleren of scholen zich aan de voorschriften houden.

Het Voedingscentrum vindt dat voedzame etenswaren aantrekkelijker gepresenteerd moeten worden dan nu het geval is. De organisatie reikt daarom reikt de Stimuleringsprijs Gezonde Schoolkantine uit aan die onderwijsinstelling die de strijd tegen overgewicht bij kinderen en jongeren op creatieve wijze aan gaat. Gezien de geringe belangstelling – er zijn pas 39 inschrijvingen – is de hulp van de politiek ingeroepen. De PvdA is voor, het CDA reageert afwijzend.

Reageer op dit artikel