fotoreportage

TGI Fridays: American style dining in Utrecht

Bedrijfsvoering 1020

De eerste Nederlandse vestiging van TGI Fridays is op 23 april geopend. Bij het Centraal Station in Utrecht is te zien hoe casual dining American style eruitziet.

TGI Fridays: American style dining in Utrecht
Foto: Herbert Wiggerman

TGI Fridays is gevestigd aan het nieuwe Stationsplein in Utrecht, op de eerste verdieping van een groot horecapand waar onder meer ook Five Guys, Vapiano en Wakamama zijn gevestigd. Dit is wereldwijd de tweede vestiging in de nieuwe stijl; TGI heeft onder andere afscheid genomen van het rood en wit in het logo en het interieur. Met het Amerikaanse design wil het bedrijf gasten het gevoel geven dat ze even aan de wereld buiten kunnen ontsnappen.

Vijf ruimtes

TGI Fridays in Utrecht is ingedeeld in vijf ruimtes. Ten eerste de ontvangstruimte, waar een gastheer/vrouw mensen welkom heet. Dan is er de bar en de lounge dichtbij de bar. In de evenementenruimte is plek voor grote groepen en in het gedeelte voor relaxt dineren hebben gasten uitzicht op de keuken.  In het restaurant en het bargedeelte samen is ruimte voor 300 mensen. Er zijn 150 zitplaatsen in het restaurant en 150 aan en rondom de bar.

TGI Fridays

Foto: Herbert Wiggerman

Plannen van TGI Fridays

TGI wil binnen tien jaar vijftien restaurants hebben op A1-locaties in alle grote steden, met een vloeroppervlak van minimaal vijfhonderd vierkante meter. De keten heeft voor de uitrol een overeenkomst getekend met Beijk Catering.

Geschiedenis

Parfumverkoper Alan Stillman opende de eerste TGI Fridays in New York in 1965. Zijn missie was om een bar te open waar mannen en vrouwen samen konden komen, op dat moment een primeur. Tegenwoordig heeft TGI Fridays 900 restaurants in 60 landen.

TGI Fridays staat voor ‘Thank Goodness! It’s Friday’. De keten wil dan ook op elke dag van de week het vrijdaggevoel creëren. De Amerikaanse bar & grill staat bekend om zijn grill-specialiteiten, gerechten om te delen, cocktails en een groot drankassortiment. De vestiging in Utrecht is de eerste ter wereld met een vernieuwd menu.

 

Foto's

Reageer op dit artikel