fotoreportage

Kwalitaria Horst herrezen na brand

Bedrijfsvoering 40

Een brand in de bakwand gooide op 2 november 2016 flink roet in het eten van Karin en Peter Janssen van Kwalitaria Horst. Na het optrekken van de rookwolken zaten ze niet bij de pakken neer. Integendeel. Ze kozen voor een spiksplinternieuw interieur. Drie maanden na de fatale dag gingen de deuren aan het Wilhelminaplein in Horst weer open.

Kwalitaria Horst herrezen na brand
Kwalitaria Horst © Fotopersburo Bert Jansen

Werkelijk iedere vierkante centimeter is onder handen genomen. ‘Het overgrote deel van de verbouwing hebben we zelf bekostigd,’ zegt Karin Janssen (49) van Kwalitaria Horst. Alleen de bakwand en de ombouw kregen ze vergoed van de verzekering.’ Het was geen grote brand, maar de brandweer heeft wel grof geweld moeten gebruiken om de schade te beperken. Alles stonk verschrikkelijk naar rook. In overleg met onze interieurbouwer Geert Bouten van Interieur op maat hebben we daarom besloten om dan maar alles goed aan te pakken.’ Naast een nieuwe look is gekozen voor meer efficiency door de plek van de broodjescorner te ruilen met die van de ijshoek. Janssen: ‘Gasten worden nu sneller en gemakkelijk geholpen en de broodjescorner ligt ook meer in het zicht. De mensen kunnen zien hoe alles bereid wordt, de versbeleving is nog sterker aanwezig.’

Kwalitaria Horst: veel hout en steenstrips

Om ideeën op te doen voor het nieuwe interieur bezochten het ondernemersduo en bedrijfsleidster Monique van Rens verschillende cafetaria’s. Bij elk bedrijf vonden ze wel iets wat hen aansprak: stoere en natuurlijke elementen zoals hout en steenstrips, leren banken en stoelen op verschillende hoogten, het is allemaal terug te vinden in de Kwalitaria in Horst. De verlichting in loftstijl met steigerbuizen als basis kwam uit Karins eigen koker. De glazen bollen met planten accentueren het huiselijke gevoel. ‘Het is allemaal overzichtelijker en gezelliger ja’, bevestigt ze.

Het hele artikel is te lezen in Snackkoerier 8

 

Reageer op dit artikel