fotoreportage

Foto’s: Eerste Dunkin’ Donuts van Nederland

Bedrijfsvoering 250

In Amsterdam is eind maart 2017 de eerste nieuwe Dunkin’ Donuts-vestiging van Nederland geopend. Voor moederbedrijf Dunkin Brands betekent dit een hernieuwde stap op de Nederlandse markt nadat in 2000 het laatste filiaal haar deuren sloot in ons land. Volgens de keten is er ruimte voor 160 verkooppunten. 

Foto’s: Eerste Dunkin’ Donuts van Nederland
De eerste Nederlandse vestiging van Dunkin' Donuts opende in Amsterdam.

De eerste vestiging is van start gegaan aan de Nieuwendijk 147 in Amsterdam. De Amerikaanse bakkerij- en koffieketen voorziet op termijn ruimte voor circa 160 filialen in ons land. Donderdag 6 april 2017 opent in de Damstraat in Amsterdam de tweede zaak.

Er wordt onder meer gedacht aan donutzaakjes in scholen, tankstations en ziekenhuizen. Ook wordt er achter de schermen gepraat met grote retailconcerns, waarin mogelijk kleine vestigingen kunnen openen.

Operationeel directeur van Dunkin’ Donuts Nederland is Roberto Fava, ook wel bekend als ondernemer achter de Ice Bakery-keten die crêpes met Nutella verkoopt in Amsterdam.

Zijn streven is dat er de komende vijf jaar zeker 25 vestigingen komen. Maar waarschijnlijk worden het er meer, weet hij nu al. Alleen dit jaar al openen acht tot negen filialen de deuren, onder meer in Utrecht en Rotterdam.

Dunkin’ Donuts: bakkerij in Amsterdam

Voorlopig werkt Dunkin’ Donuts vanuit een bakkerij in Amsterdam. De bedoeling is dat er in de toekomst elders in het land bakkerijen bijkomen om lokale vestigingen te bevoorraden.

Dunkin’ Donuts telt wereldwijd meer dan 12.000 vestigingen in 45 landen.  De eerste vestiging in Amsterdam aan de Nieuwendijk onderscheidt zich van al deze filialen door een warmere interieurstijl en een op Nederland afgestemde donuts, met bijvoorbeeld een Delfts blauw patroontje of het wapen van Amsterdam in de topping. Ook is er een donut-variant die naar stroopwafel smaakt.

Het is niet de eerste keer dat Dunkin’ Donuts een gang naar de Nederlandse markt waagt. Een eerder avontuur hier, eind jaren negentig, mislukte. Het bedrijf kwam niet verder dan vijf zaken, die in 2000 de deuren sloten. Volgens Fava is er inmiddels wel wat veranderd in Nederland. Iedereen koopt wel eens een beker koffie voor onderweg en daar past volgens hem een zoete donut goed bij.


top100

Schrijf je hier in voor de Cafetaria Top 100

Reageer op dit artikel