blog

Blog: Het nieuwe gezicht van De Vergulden Èrpel

Bedrijfsvoering 286

Christina Xiang en Ming Chen kunnen hun borst natmaken. Het is nogal wat om één van de beste cafetaria’s van Nederland over te nemen. Maar ze doen het. Sinds september staan ze aan het roer van De Vergulden Èrpel in Waalwijk, nadat Wilma en Leon Leijtens de cafetaria aan hen verkochten.

Blog: Het nieuwe gezicht van De Vergulden Èrpel

Soms is het beter om een slecht lopende zaak over te nemen. Je kunt het dan alleen maar beter doen. Christina en haar man willen daar echter niets van weten. Zij zien het als een uitdaging om De Vergulden Èrpel naar een nóg hoger niveau tillen. Genoeg ambitie dus.

Eigen specialiteiten

Ze behouden in ieder geval de naam en de specialiteiten van De Vergulden Èrpel. Na verloop van tijd willen ze de menukaart uitbreiden met hun eigen specialiteiten, afhankelijk van de wensen van de gasten. Vooral voor die gasten zal het even wennen zijn. Na ruim 30 jaar kun je je voorstellen hoe hecht de band is tussen Wilma, Leon, het team en de gasten. En nu is het niet meer Wilma en Leon, maar Christina en Ming. Ga er maar aan staan.

Perceptie

En laten we het niet onder stoelen of banken steken; sommige mensen hebben een bepaalde perceptie van Chinese cafetariahouders, die vaak niet positief is. De ene keer is dat terecht, de andere keer niet. Maar je kunt deze ondernemers natuurlijk niet over één kam scheren, net zoals je dat ook niet met Nederlandse ondernemers kunt doen.

Vertrouwen winnen

Bovendien zijn dit twee doorgewinterde ondernemers. Ze zijn ruim twaalf jaar werkzaam in de fastservice en hebben verschillende zaken gehad. Desalniettemin zullen ze hard moeten werken om het vertrouwen van de mensen te winnen. We wensen ze daar heel veel succes mee.

Reageer op dit artikel