blog

Blog: van McDonald’s naar de cafetaria

Bedrijfsvoering 519

Het is misschien vloeken in de kerk, maar ik vertel het toch: laatst heb ik een prima ervaring gehad bij de plaatselijke McDonald’s en ik kom er zeker nog een keer terug. Dat wil je als cafetariahouder en lezer van Snackkoerier natuurlijk niet horen.

Blog: van McDonald’s naar de cafetaria

Geef mijn kinderen maar de schuld, want die waren al een paar dagen aan het lobbyen voor een McDonald’s Happy Meal. Uiteindelijk ging ik er dan toch maar heen, met tegenzin. Die verdween echter als sneeuw voor de zon zodra ik binnenstapte. Ik was vergeten dat deze vestiging recent was verbouwd naar de nieuwe stijl; een moderne inrichting met frisse kleuren en allerlei gemakken waar ik als vader van jonge kinderen af en toe naar snak.

Aan tafel geserveerd

Het bestellen bij de digitale zuil was zo gepiept (en leuk om samen te doen) en ik kon direct daarna een tafeltje uitzoeken. Nog geen vijf minuten later werd het eten aan tafel geserveerd, vers bereid. Ze hadden wel een fout gemaakt, maar één van de twee hostesses die rondliepen, loste dat snel voor me op. Naast het helpen van gasten waren ze continu bezig met het vegen van de vloer en het afruimen en schoonmaken van tafeltjes.

McDonald's

De bestelzuilen van McDonald’s

Het gaat goed met McDonald’s

Het verbaast me niets dat het goed gaat met McDonald’s Nederland. Het bedrijf heeft een paar jaar geleden een nieuwe koers ingezet op het gebied van uitstraling, service en assortiment. Vandaag de dag spreken ze dan ook over ‘fresh & fast food’. Met succes: in 2017 behaalde de keten in ons land een recordomzet van ruim €811 miljoen.

Onze taak

Wilma Leijtens van De Vergulden Èrpel in Waalwijk zegt het goed: ‘Onze taak is om te zorgen dat die kinderen de volgende keer vragen om naar ons te gaan.’ Hoe doe je dat? Daar moet iedere ondernemer voor zichzelf over nadenken. Want aan het product ligt het echt niet. Voor een lekkere friet en een goede kroket rij ik zelfs graag om. Ik weet het wel. Nu mijn kinderen nog goed opvoeden. Dat is dan weer mijn taak.

Reageer op dit artikel