blog

Nieuwe gastcolumnist: Even voorstellen

Bedrijfsvoering 572

Mijn naam is Arn Zuyderduin. Ik ben sinds 1999 eigenaar van Vlaams friteshuis Van Gogh in Amersfoort en inmiddels heb ik drie vestigingen in het centrum van de Keistad.

Nieuwe gastcolumnist: Even voorstellen
Foto: Ton Kastermans / Daniëlle van Coevorden

In 1987 ging ik, als 19-jarige zonder enige ervaring, in loondienst bij een traditionele cafetaria in Enkhuizen. Na een paar jaar kon ik het bedrijf overnemen en was ik los. Ik werkte me een slag in de rondte en wist met een leuk team de zaak naar een veel hoger niveau te trekken. Vol gas!

Zaak verkocht

Na zeven jaar was ik echter op. Te lang en te veel gewerkt. Ik kon de zaak goed verkopen en had de tijd om uit te rusten. Om aan mezelf te werken, besloot ik een opleiding te volgen tot trainer en coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Daarvan heb ik veel geleerd.

Topfrietje

Toen ik in 1999 aan dit huidige avontuur begon, wilde ik een simpele, toffe tent met een topfrietje neerzetten. Dat is goed ontvangen. Het winnen van de AD Friettest in 2012 heeft de zaak een flinke boost gegeven. We zijn echt een begrip in Amersfoort. We maken daarnaast zes soorten kroketten en bestieren ook nog twee foodtrucks. Met ‘we’ bedoel ik het team van zo’n twintig man.

Samenwerking

Ik zoek graag de samenwerking met organisaties én andere lokale ondernemers. Zo zocht ik ook de samenwerking met dit vakblad. Na jarenlang de columns in Snackkoerier gelezen te hebben, vond ik het de hoogste tijd om zelf in de pen te klimmen om mijn inzichten te delen. Vanaf nu mag ik schrijven over wat me bezighoudt als ondernemer in deze branche.

Ik hoop jullie te kunnen inspireren en te prikkelen. In januari begin ik daarmee. Voor nu, wil ik jullie een gelukkig en succesvol nieuwjaar wensen.

Arn Zuyderduin
Vlaams friteshuis van Gogh, Amersfoort
arn@vangoghfrites.nl

Reageer op dit artikel