blog

Laatste blog Ton Vis: Plastic tompouce

Bedrijfsvoering 175

Mijn eerste column in Snackkoerier schreef ik in 2006, op verzoek van Ron Jansen, destijds chef-redacteur. In de elf jaar daarna zijn alle zaken die mij opvielen, verrasten, ergerden of ontroerden wel voorbijgekomen in mijn teksten. Wat ik schreef, is ook echt gebeurd. Toegegeven; soms een beetje aangedikt om het verhaal wat leuker te maken.

Laatste blog Ton Vis: Plastic tompouce

‘Je schrijft de beste teksten als je chagrijnig bent’, zei Ron op een gegeven moment tegen me. Zo kan ik me herinneren dat we op ons terras, voor het opengaan, genoten van een tompouce met koffie omdat een medewerker jarig was. ‘Ja, zo kun je geen geld verdienen’, hoorden we van passanten. Daar maakte ik me boos over in Snackkoerier. Vervolgens kreeg ik van een goede collega plastic tompoucen toegestuurd met de tip om die de volgende keer naar iemands hoofd te gooien na een dergelijke opmerking.  Leuk om te merken dat mijn verhalen gelezen werden.

Op de Horecava, of als ik ergens ging eten, werd ik ook met regelmaat aangesproken met de woorden ‘Hé, dat is Ton Vis van die columns’. Anderen kwamen in de zaak kijken of ik wel echt in die winkel werkte. Collega-ondernemers zagen mij na een tijdje zelfs als onderdeel van Snackkoerier.

Zoons

Mijn zoons Joost en Chris nemen per 1 januari de winkel over. Ik blijf de boekhouding doen, bak op maandag nog gewoon  patat en ga beginnen aan achterstallig en preventief onderhoud. Wat Snackkoerier betreft is het een mooi moment dat iemand het stokje van mij overneemt.

Dit is dus mijn laatste column. Ik bedank iedereen hartelijk voor het lezen van mijn verhalen. En we komen elkaar vast weer tegen, op een beurs of bij andere gelegenheden.

Ton Vis
Eigenaar Cafetaria Oostvoorne
ton@cafetariaoostvoorne.nl

Reageer op dit artikel