blog

Let op je gewicht in de fastfoodbranche

Bedrijfsvoering 87

Een jaar of zes geleden liep ik nog met een mooie tred de halve marathon in een uurtje of twee. Mijn gewicht: ongeveer 90 kilo. En met mijn lengte van 1.86 is dat niet verkeerd.

Let op je gewicht in de fastfoodbranche
Ton Vis

Het vreemde is dat bij sportief presteren ook de eetgewoontes veranderen. Ik probeerde altijd al redelijk gezond te eten. Maar het voordeel van al dat sporten was, dat ik ook zo af en toe helemaal los kon gaan met eten en drinken. Ik hoefde eigenlijk niet echt op mijn gewicht te letten.

Door gezondheidsproblemen was ik genoodzaakt om het sporten op te geven. Op zich niet zo’n probleem, maar dan moet je wel nóg beter in de gaten houden wat je tot je neemt en hoe dat zijn invloed heeft op je gewicht. En daar heb ik dus grote problemen mee. Tijdens het werk pikte ik de hele dag door patatjes met veel saus. Koffiekoekjes waren ook heerlijk en alle smaken schepijs moest ik flink testen. Een snack per ongeluk niet meegegeven? Geef maar aan Ton, die lust het wel. U begrijpt het al, ik weeg nu 110 kilo en heb een plofbuik. Daarbij ging het niet helemaal goed met mijn buikspieren… ik begon te balen als een stier van mijn lichaamsbouw.

Als je van snacken en snoepen houdt, is het in deze branche niet makkelijk om op je gezondheid te letten. Toch heb ik maatregelen genomen. Ik neem eten van thuis mee en ga bewust even zitten om dat op te eten. Om 17.00 uur. Voorheen at ik altijd laat vanwege de spits. Dat is natuurlijk ook niet gezond. Daarnaast heb ik een stappenteller om; ik wil iedere dag 12000 stappen zetten. Ik wandel dan ook veel, dat kan ik iedereen aanraden.
Ik merk direct resultaat. Mijn energie verbetert en ik zit beter in mijn vel. Dat helpt me niet alleen in het dagelijks leven, maar ook tijdens het werk.

Reageer op dit artikel