blog

Bucketlist

Bedrijfsvoering 80

Als er voor mij één reden is om terug te gaan naar de Verenigde Staten, dan is het wel het eten. Op mijn bucketlist staat een tour langs de beste barbecuerestaurants in South Carolina, Tennessee, Kansas City en natuurlijk Texas.

Bucketlist

Maar het lijkt er steeds meer op dat ik mezelf een vliegreis kan besparen, aangezien meer en meer vanuit Amerika naar ons land komt. Laatst hoorde ik dat Five Guys, een populaire hamburgerketen in Amerika, in Utrecht de eerste Nederlandse vestiging opent.

TGI Fridays

Ook TGI Fridays, een formule die we in Nederland tussen een cafetaria en een eetcafé zouden plaatsen, komt binnenkort naar ons land. Ik ben er enthousiast over, omdat ik denk dat we best wat kunnen leren van die Amerikanen als het gaat om eten en drinken, gastvrijheid én efficiënt werken.

Dogtails & Alida’s Smulpaleis serveren ambachtelijke hotdogs

Persoonlijk zou ik het geweldig vinden als meer ondernemers met hogdogs aan de haal gaan. Er zijn middels verschillende plekken waar je een goede dog kunt krijgen. Voornamelijk in de Randstad, maar sinds kort ook in Zwolle bij Dogtails. Ook in fastservice zijn hotdogs te vinden, onder meer bij Alida’s Smulpaleis in Roden bij Family.

FHC-directeur Ralph Markwat denkt echter dat de hotdog nooit zo populair zal worden als de hamburger, en dat een hotdog voor een cafetaria net even iets moeilijker is. In dat eerste heeft hij waarschijnlijk gelijk, maar is een hotdog nu echt een lastiger gerecht om te maken?

Ik vraag me dat af. Het broodje hoef je in principe niet te toasten en het worstje hoef je alleen maar te garen. Geen gedoe met rare of medium rare. Ook de toppings hoeven niet ingewikkeld te zijn. Natuurlijk moet je een goed product neerzetten, maar een hotdog kan heel simpel zijn en toch heel lekker.

Dus bij deze: kijk eens goed naar hotdogs, ik denk dat onze branche er meer uit kan halen. Je zou mij er in ieder geval blij mee maken, want ook een hotdogtour staat op diezelfde bucketlist.

Reageer op dit artikel