blog

Geluidloos

Bedrijfsvoering 37

Eindelijk. Het is zover. Hij is binnen! Onze eerste volledig elektrische bezorgauto. De Nissan E-NV200. Bijna een half jaar moest ik wachten op de sleutel. Intussen zakte de olieprijs in februari zelfs even onder de 26 dollar per vat.

Geluidloos

Het financiële aspect is bij de aanschaf van een zakenauto voor ons ondergeschikt. De voordelen op lange termijn, zoals geen Co2-uitstoot, meegaan met de tijd, een politieke keuze en een groen imago, wegen het zwaarst. De motivatie om tot deze keuze te komen, wordt dan al snel gemakkelijk.

Tijdens de Ronde Tafel-discussies voor Snackkoerier, waaraan ik mocht deelnemen, was duurzaamheid één van de gespreksthema.’s. De gesprekken vonden plaats bij mij in de zaak. Enkele collega’s maakten die dag een proefritje in m’n nieuwe wagen, die die dag als showmodel bij mij voor de deur stond. Vooral het razendsnel optrekken en het geluidsarme aspect van de auto werden ervaren als opvallend aangenaam. Met een volle accu rijd ik een kleine 150 kilometer rond. Doordat we tussen de lunch en het diner voldoende tijd hebben om de auto bij te laden, komen wij hiermee goed weg.

Bijkomend voordeel is dat er vanaf nu geen medewerkers meer bij de pomp staan. Ik laad de auto op bij de zaak. Doordat de nieuwe auto voor ons een aanvulling is op het bestaande wagenpark, komen we op lange afstanden niet in de problemen. Omdat je deze niet zomaar even kan aanslepen, is een elektrische auto met een lege accu een ramp. En je groene bezorgauto op de auto-ambulance is geen reclame.

Inmiddels is de olieprijs weer terug op ongeveer 40 dollar per vat. Zo wordt zelfs het financiële plaatje voor ons steeds gunstiger. Doordat we met deze aanschaf veel positieve aandacht krijgen van de media, en van onze gasten, rijden we met een grote glimlach richting onze volgende mvo-ambitie.

Reageer op dit artikel