artikel

Razendsnelle foodtruckondernemers doen mee aan de Lekkerste Wedstrijden

Bedrijfsvoering 286

Razendsnelle foodtruckondernemers doen mee aan de Lekkerste Wedstrijden
Melvin Tiao aan het werk bij Mister Makan.

In tijdnood komen is de angst van iedere deelnemer op het podium van de Lekkerste Wedstrijden. Foodtruck-entrepreneurs Melvin Tiao en Rick Edwards liggen daar totaal niet wakker van. ‘Onze handelingssnelheid is enorm hoog.’

Melvin Tiao en Rick Edwards doen voor het eerst mee met de Lekkerste Wedstrijden. ‘We hebben nu ons tweede seizoen achter de rug. We deden er allebei iets naast, maar gaan ons nu full time focussen op onze foodtrucks. Daarom vonden we het ook goed om mee te doen met de wedstrijden.’

Animal Burger

De twee eigenaren van Mister Makan en Bada Bing Burgers hebben zich ingeschreven voor Lekkerste Hamburger en Lekkerste lunchgerecht on the move. Rick Edwards gaat aan de slag namens Bada Bing Burgers, vertelt zijn compagnon Melvin Tiao. ‘We hebben de Animal Burger, een rundervleesburger met een eigen saus die we Animal saus noemen. Dat is een zoet-zurige saus. Verder cheddar, tomaat en ui op een briochebroodje. Ik ben geïnspireerd geraakt door In-N-Out Burger in Californië toen ik daar woonde, en deze burger komt daar aardig bij in de buurt.’

Het vlees voor de burger is ook uniek, zegt Tiao. ‘Dat is geen gehakt, maar is gemaakt van biefstukresten. Heel duurzaam dus.’

Vega Kip uit Maleisië

Voor het Lekkerste lunchgerecht on the move zet Melvin namens Mister Makan het broodje Vega Kip op de jurytafel. ‘We hebben daarvoor een product dat niet per se lijkt op kip, maar er qua smaak, gevoel en beleving niet voor onderdoet. We hebben binnen de vegetarische community en aan onze drie belangrijkste festivalpartijen gevraagd welk product hun voorkeur had, en dit kwam eruit. Het is gemaakt van soja-eiwit en we importeren het uit Maleisië. We maken het broodje af met zoete sambal, atjar, uitjes en ketjap.’

de Lekkerste Wedstrijden

Broodje Vega Kip

Broodje binnen 12 seconden afmaken

Ondanks dat ze voor het eerst meedoen met een wedstrijd, verwachten ze niet in tijdsnood te komen. Op festivals is de druk namelijk ook flink hoog. ‘Dan verkopen we er duizenden op een dag, dus onze handelingssnelheid is enorm hoog. We geven tot driehonderd porties per uur uit. En tijdens een festival maken we een broodje binnen twaalf seconden af.’

Lekkerste Wedstrijden

Melvin Tiao (links) en Rick Edwards

Van Pinkpop tot Parkpop

De ondernemers zijn twee jaar geleden begonnen met Mister Makan, een foodtruck met sate en broodjes kip. Daar zijn er inmiddels vier van. Ze stonden op talloze festivals, waaronder Pinkpop, Indian Summer en Parkpop. Vanaf volgend seizoen beginnen ze met de eerste foodtruck van Bada Bing Burgers.

Over de Lekkerste Wedstrijden

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2020, van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in hal 8. Inschrijven kan tot en met 10 november 2019 op de website van stichting de Lekkerste Wedstrijden. Bij meer dan vijftien inschrijvingen voor een wedstrijd kan een voorronde worden uitgeschreven. Wanneer er na 10 november minder dan 15 aanmelding zijn, is inschrijven mogelijk tot maximaal 15 deelnemers of tot uiterlijk 31 december 2019.

Tijdens de editie van 2020 zijn er elf verschillende wedstrijden waar deelnemers uit kunnen kiezen. Naast onder andere de bekende wedstrijden, zoals het Lekkerste Lunchgerecht en de Lekkerste Burger, is er een nieuwkomer: de Lekkerste Tosti.


Reageer op dit artikel