artikel

Dogtails doet mee aan Lekkerste Wedstrijden: ‘Je kijkt anders naar je product’

Bedrijfsvoering 165

Dogtails doet mee aan Lekkerste Wedstrijden: ‘Je kijkt anders naar je product’

De Lekkerste Wedstrijden komt er weer aan. In aanloop naar de strijd die losbarst op de Horecava 2020, vraagt Snackkoerier regelmatig aan deelnemers waarom ze meedoen en wat ze van plan zijn. Deze keer: Rolf Dingerink van Dogtails.

Rolf Dingerink, eigenaar van Dogtails in Zwolle, doet voor het eerst mee met de Lekkerste Wedstrijden. ‘Ik heb het wel een paar keer gezien op de Horecava, maar ik wist niet dat er elke keer een hotdogwedstrijd zou zijn. Laatste kreeg ik een mail van de organisatie, ze vonden dat wij erbij horen.’

Mooie producten laten zien

Dingerink houdt wel van een uitdaging. ‘Je gaat je voorbereiden op de wedstrijd en anders kijken naar je product, waardoor er nieuwe ideeën ontstaan. En we hebben gewoon heel mooie producten die we graag willen laten zien.’ De hotdogs die Dingerink gebruikt, zijn half varken half rund, een volledige runderworst en een kippenworst. Het brood komt van een lokale bakker.

Dogtails Lekkerste Wedstrijden

Rolf Dingerink doet voor het eerst mee met de Lekkerste Wedstrijden

Veel variatie

Wat hij precies gaat maken tijdens de Lekkerste Wedstrijden, weet hij nog niet. Gelukkig kan hij putten uit een heel arsenaal aan recepten. ‘We hebben elke maand een nieuwe hotdog, een special buiten de kaart om. Er is dus al heel wat voorbijgekomen. We bieden gewoon veel variatie, elke keer weer nieuwkomers. Daar zijn we denk ik uniek in.’

Rolf Dingerink doet voor het eerst mee met de Lekkerste Wedstrijden

Trots op de huisdog

Het kan ook zomaar zijn dat Dingerink een hotdog van de kaart kiest, waar zeven exemplaren op staan. ‘Ik ben best trots op onze huisdog, a Dogs Tail, met huisgemaakte Jack Daniel’s saus, gerookte spek en gefrituurde uienringen. Dat is een van de hardlopers. Het kan zijn dat we die dan nog verfijnen, er iets beter over na gaan denken.’

Hotdogs en cocktails

Rolf Dingerink opende Dogtails in april 2017, een concept waarin hij hotdogs en cocktails met elkaar combineert. Sindsdien zit zijn bedrijf in de lift. ‘We zien ieder jaar een mooie stijging, en afgelopen augustus was onze beste maand ooit. Het wordt elke maand drukker ten opzichte van vorig jaar.’ De zaak heeft hij 35 zitplaatsen binnen en 100 op het terras.

Samenwerken met leverancier

Nadat Dingerink zich had ingeschreven voor de Lekkerste Wedstrijden, heeft hij de leverancier van zijn hotdogs, LA Streetfood, direct gebeld. ‘We gaan met hen samenwerken, we hebben vorig jaar op de Horecava ook al gesproken over deelname. Er komt sowieso een verbeterd product uit dat we dan ook op de kaart zetten.’

Over podiumstress maakt hij zich niet druk. ‘Ik heb in het verleden weleens meegedaan aan cocktailwedstrijden, waar ik binnen zes minuten vier cocktails moest maken. En met oud en nieuw hebben we een grote cateringklus, daar kunnen we ook testen.’

Inschrijven voor de wedstrijden kan op de website van stichting de Lekkerste Wedstrijden.

Dogtails Lekkerste Wedstrijden


Reageer op dit artikel