artikel

Diego’s doet mee aan de Lekkerste Wedstrijden; ‘Ik heb iets te bewijzen’

Bedrijfsvoering 534

Diego’s doet mee aan de Lekkerste Wedstrijden; ‘Ik heb iets te bewijzen’
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant Rotterdam / Diego's, het nieuwe hamburgerrestaurant van Diego Buik

De Lekkerste Wedstrijden komen er weer aan. In aanloop naar de strijd die losbarst op de Horecava 2020, vraagt Snackkoerier regelmatig aan deelnemers waarom ze meedoen en wat ze van plan zijn. Deze keer: hamburgerrestaurant Diego’s in Rotterdam.

Hamburgerchef Diego Buik heeft iets te bewijzen, zo zegt hij zelf over zijn beslissing om voor de derde keer mee te doen met de Lekkerste Wedstrijden tijdens de Horecava 2020. Buik heeft de afgelopen jaren nationaal en internationaal furore gemaakt met extravagante hamburgers. Hoogtepunt was zijn duurste hamburger ter wereld in 2017, gemaakt met onder meer Japans dry aged wagyu, kreeft, foie gras en witte truffel.

IJverige jongetje

‘In eerste instantie wilde ik niet meedoen’, zegt Buik over de Lekkerste Wedstrijden. ‘Want heb ik daar wel tijd voor? En heb ik wat te bewijzen? Dat is de grote vraag. Het antwoord op die grote vraag was uiteindelijk: ‘Ja, ik heb wat te bewijzen. Dat hebben chefs nu eenmaal, bewijsdrang. Bij mij komt stiekem toch weer dat ijverige jongetje naar boven.’

Daarom doet Buik mee met de Lekkerste Burger op maandag 13 januari. ‘Het kan ook zijn dat ik de jongere generatie naar voren schuif, iemand uit mijn team, die mag ook wel een kans krijgen.’

Diego's

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Fan van basic hamburgers

Buik wil laten zien dat hij tot veel meer in staat is dan het maken van dure, soms knotsgekke hamburgers. ‘Eigenlijk hou ik van basic burgers, terwijl mijn gasten soms een show verwachten. Daar moet ik een middenweg in vinden, in mijn restaurant en tijdens de Lekkerste Wedstrijden. Maar wel met verrassende elementen.’

Belangrijkste ingrediënt

En wat is volgens Buik het belangrijkste element? ‘Het vlees, niet de toevoegingen. Simpel is niet het sleutelwoord, maar ik doe niet veel poespas eromheen.’

Een hamburger van rundvlees dus. ‘Van slagerij de Jong en vader in Strijen, wat we ook in het restaurant gebruiken. We zijn daar een aantal maanden geleden mee begonnen en zullen dat nog meer gaan finetunen, zonder dure ingrediënten te gebruiken.’

Veel meer wil hij niet verklappen. ‘Ik kan wel zeggen dat we één ingrediënt gebruiken dat wij in Nederland wel kennen, maar niet veel gebruiken.’ Het broodje wordt een combinatie van brioche en een potato bun, een broodje met aardappel erin verwerkt waardoor deze nog veerkrachtiger wordt. Veel ketens in de Verenigde Staten gebruiken potato buns.

Over de Lekkerste Wedstrijden

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2020, van maandag 13 tot en met donderdag 16 januari in hal 8. Inschrijven kan tot en met 10 november 2019 op de website van stichting de Lekkerste Wedstrijden. Bij meer dan vijftien inschrijvingen voor een wedstrijd kan een voorronde worden uitgeschreven. Wanneer er na 10 november minder dan 15 aanmelding zijn, is inschrijven mogelijk tot maximaal 15 deelnemers of tot uiterlijk 31 december 2019.

Tijdens de editie van 2020 zijn er twaalf verschillende wedstrijden waar deelnemers uit kunnen kiezen. Naast onder andere de bekende wedstrijden, zoals het Lekkerste Lunchgerecht en de Lekkerste Burger, is er een nieuwkomer: de Lekkerste Tosti.


Reageer op dit artikel