artikel

Starters: Lotte en Jeffrey Gerritsen, Eetsalon AnderZ

Bedrijfsvoering 2284

Starters: Lotte en Jeffrey Gerritsen, Eetsalon AnderZ
Lotte en Jeffrey Gerritsen. Beeld: JorisFotografie

Lotte en Jeffrey Gerritsen beschikken ondanks hun jeugdige leeftijd al over veel ervaring in de horeca. Dat komt goed van pas nu zij een eigen zaak zijn begonnen. In Eetsalon AnderZ pakken ze de zaken op hun eigen manier aan.

Ze kiezen niet voor de makkelijke weg. Een eigen zaak beginnen en het gelijk over een andere boeg gooien. Lotte en Jeffrey Gerritsen gaan met Eetsalon AnderZ de uitdagingen niet uit de weg. Integendeel. Ze zijn ervan overtuigd dat het de juiste manier is om een mooi bedrijf op te bouwen. ‘Er liggen zoveel kansen door het anders te doen.’

Bedrijfsleider

Lotte Gerritsen (21) heeft ondanks haar jonge leeftijd al veel ervaring in de sector. Ze komt uit een horecafamilie en werkte onder andere bij cafetaria IntenZ in Hellendoorn. Daar fungeerde ze al als bedrijfsleider. Vorig jaar verkocht haar vader, Hennie Koebrugge, de gelegenheid en was het voor Lotte tijd om op eigen benen te gaan staan, samen met haar partner Jeffrey (23), die ook al enkele jaren in het familiebedrijf actief was.

Het oog viel op cafetaria Leo’s in Lochem. De zaak ging volledig op de schop en kreeg een nieuwe naam: Eetsalon AnderZ. ‘De naam zegt het al, we willen ons op verschillende manieren onderscheiden. Dat is dé manier om klanten te binden.’

Huisgemaakte frikandel

Het interieur kreeg een compleet nieuwe look, het zorgt voor meer sfeer en beleving. Het assortiment werd uitgebreid. De focus ligt op zelfgemaakte producten. ‘Daar komen klanten voor terug. Je hoeft ook niet te adverteren, het vertelt zich snel rond.’

250 per week

Het recept van de frikandellen en lihanboutjes komt van de eigenaar van cafetaria Jacobs, een begrip in Lochem. Deze zaak was jaren geleden gevestigd op dezelfde locatie. ‘De frikandellen uit eigen keuken verkopen beter dan de standaard frikandellen, dat vind ik best bijzonder. Er gaan er wekelijks al ruim 250 van over de toonbank.’

De huisgemaakte gehaktbal, boerenberenhap en loempia’s worden ook gewaardeerd, net als de eigen sauzen en marinades. Lotte en Jeffrey willen ook de zelfgemaakte kroket,  zoals die jaren geleden werd verkocht door cafetaria Jacobs, weer op de kaart zetten. ‘Daar vragen klanten om. We hopen dat de oude eigenaar bereid is om ons het recept te geven.’ Vegetarische en glutenvrije snacks en lactosevrij ijs zijn al verkrijgbaar.

Eetsalon AnderZ

Beeld: JorisFotografie

Hotdogs en bierburgers

Verder hebben de startende ondernemers plannen om luxe hotdogs en bierburgers te maken. ‘We doen het geleidelijk, want je kunt niet alles tegelijk. Dat geldt ook voor bezorging. Het is de bedoeling om dat op termijn met elektrische fietsen op te pakken.’ Want ze hebben oog voor het milieu. Daarom is gekozen voor een duurzame verpakkingslijn. ‘Die is 100 procent biologisch afbreekbaar, daarmee lopen we op de regelgeving vooruit. Gezien de positieve reacties merken we dat klanten dat prettig vinden.’


Reageer op dit artikel