artikel

Starter: Loes Overgaauw, Verhage Gorinchem

Bedrijfsvoering 925

Starter: Loes Overgaauw, Verhage Gorinchem
Loes Overgaauw. Foto: Herbert Wiggerman

Loes Overgaauw maakt razendsnel carrière. Op 5 maart begon ze aan een nieuw avontuur: een eigen zaak, Verhage Gorinchem.

De jonge franchisenemer van Verhage Gorinchem is enorm blij met de kans in haar woonplaats. ‘Het is zó afwisselend en ik krijg de mogelijkheid om door te groeien.’

Loes Overgaauw (24) studeerde marketing & communicatie en werkte een jaar bij een makelaarskantoor. ‘Ik kon er mijn ei niet kwijt en miste het directe contact met klanten. Dat kwam omdat ik het werk in de horeca gewend was. Dat deed ik al vanaf mijn veertiende als bijbaantje.’

Overstap makelaarskantoor naar Verhage

Ze besloot in 2017 tot een bijzondere ommezwaai en ging aan de slag bij Verhage Beverwaard in Rotterdam. ‘Franchisenemer Wesley Fok zocht een nieuwe bedrijfsleider, dat zag ik wel zitten.’

Loes leerde Verhage kennen en pakte haar rol doortastend op. Na enige tijd draaide ze de zaak zelfstandig. Het bleek een prima leerschool, maar nog niet het eindstation. ‘Ik heb Verhage gewezen op het nieuwe winkelcentrum Hoog Dalem in Gorinchem-Oost. En zo zit ik nu met een nieuwe eigen zaak op deze mooie plek en is een droom uitgekomen.’

Fotoreportage Verhage Gorinchem

Fotoreportage Verhage Gorinchem

Geleidelijk aan klaargestoomd

Als franchisenemer maakte Loes opnieuw een sterke ontwikkeling door. ‘Je moet veel doen en je bent eindverantwoordelijk. Gelukkig ben ik geleidelijk aan klaargestoomd. De eerste weken krijg je als franchisenemer veel ondersteuning vanuit de organisatie.’
Ruben Leijs, eigenaar van Verhage Berkel en Rodenrijs, was in eerste instantie dagelijks en later nog regelmatig op de werkvloer van Verhage Gorinchem om Loes bij te staan en te begeleiden. ‘Dat geeft een stuk rust. Je moet zeker in het begin overal aan denken. Zo sta je er niet alleen voor. Deze constructie is bij Verhage gebruikelijk, een goede zaak.’

Verantwoordelijkheid delen

De Gorinchemse maakt bewust gebruik van een mix van jonge en meer ervaren krachten. ‘Zo leren de medewerkers van elkaar.’ Ze heeft een eigen manier van werken. ‘Ik deel verantwoordelijkheid. Personeel krijgt zo de kans te groeien. Ik laat medewerkers elkaar dingen uitleggen, dat wekt vertrouwen en versterkt het teamverband.’

Ik deel verantwoordelijkheid, dat geeft personeel de kans om te groeien

Loes spart graag met haar collega’s en betrekt hen bij allerlei zaken. ‘Ik vraag naar hun mening. Dat leidt soms tot leuke ideeën of een slimme oplossing. Iedereen heeft zo zijn eigen inbreng. Je geeft ook het signaal af dat je samen meer bereikt.’

De eerste weken waren erg druk. Loes kon de stress goed aan, maar een jonge collega had er meer moeite mee. Hij kreeg een black-out. Ondanks de enorme wachtrij stuurde ze hem naar buiten, zodat hij even tot rust kon komen. ‘Daarna ging het weer prima. Dat had ik ooit zelf ook een keer meegemaakt en bij mij werkte het ook, vandaar.

Een drukke dag sluiten we altijd af door gezamenlijk wat te drinken en nog even na te praten over wat er allemaal is gebeurd. Dan sluit je het goed af.’


 

Reageer op dit artikel