artikel

5 vragen aan: Rosanne ter Steege, Natuurlijk Friet

Bedrijfsvoering 1434

5 vragen aan: Rosanne ter Steege, Natuurlijk Friet
Rosanne ter Steege (r.) van Natuurlijk Friet met medewerker Yvanka de Hoop. Foto: Van Vliet Fotografie

Friet Studio in Assen is onlangs omgedoopt in Natuurlijk Friet. Rosanne ter Steege wordt bedrijfsleider van de frietzaak, waar de friet ter plaatse wordt gesneden. Ze gooit het na de overname over een andere boeg. Ter Steege denkt en werkt lokaal, en dat werpt zijn vruchten af. Het bedrijf houdt er bovendien een bijzonder aannamebeleid op na.

Wat is er veranderd sinds de overname?
‘Het personeel is vervangen en we zijn ons meer gaan richten op vegan snacks zoals de vegan bospaddestoelenkroket, de vegan vleesvrije draadjeskroket en de vegan Thai green curry-balletjes. En we hebben vegan mayonaise, een saus zonder dierlijke producten zoals eieren. Het vorige personeel, vooral mannen, heeft er een zooitje van gemaakt. We hebben ons aannamebeleid daarom aangepast.’

Nu blijkt dat meiden net even iets kritischer zijn dan jongens. Dat is wel zo prettig

Hoe ziet jullie aannamebeleid er nu uit?
‘We kiezen heel bewust voor mensen uit Assen. En het liefst jongeren. Jongeren zijn flexibel, en eerlijk is eerlijk, ze zijn minder duur. Dus het zijn ook economische redenen. We hebben een paar medewerkers van boven de 18 jaar, omdat die de zaak dan mogen afsluiten. De jongste medewerker is 15 jaar. Ons team bestaat uit bijna allemaal meiden.’

Waarom werken er nu bijna allemaal meiden bij Natuurlijk Friet?
‘In eerste instantie was dat puur toeval. Maar nu blijkt dat meiden net even iets kritischer zijn dan jongens. Dat is wel zo prettig. Al ben ik nu wel in gesprek met een jongen om bij ons te komen werken. Het gaat natuurlijk altijd om kwaliteit.’

Waarom kies je het liefst voor Assenaren?
‘Vrienden, kennissen, familie en buren van medewerkers komen zo sneller naar de cafetaria en zorgen dus voor meer aanloop. Zo werkt dat nou eenmaal. Hierdoor neemt de naamsbekendheid in de stad verder toe. Of de Assenaar harder werkt dan bijvoorbeeld een Groninger, weet ik niet. Wel is iemand uit Assen sneller op te roepen als het bijvoorbeeld druk is in de zaak. Dat is een belangrijk voordeel. En het is gewoon leuk medewerkers uit je eigen stad in je zaak te hebben.’

Hoe verandert de zaak als je Assenaren achter de counter hebt staan?
‘Het is eenvoudigweg drukker geworden. Naast lokale medewerkers heb ik ook heel gericht lokaal geadverteerd in kranten en op sociale media. Het loopt nu beter. En daar gaat het om.’

Natuurlijk Friet

Foto: Van Vliet Fotografie


Reageer op dit artikel