artikel

Starter: Patrick Sprokkereef, Eetwinkel Favorites

Bedrijfsvoering 253

Enthousiaste en ambitieuze jonge ondernemers zijn de toekomst van de branche. In dit blad portretteren we regelmatig jeugdige starters. Deze keer: Patrick Sprokkereef van Eetwinkel Favorites in Dieren.

Starter: Patrick Sprokkereef, Eetwinkel Favorites
Foto: Henk Riswick

Patrick Sprokkereef (29) uit Huissen opende op 2 november de deuren van zijn eerste eigen cafetaria: Eetwinkel Favorites in Dieren. Hij heeft gelijk een duidelijke koers voor ogen. ‘Naast het betere assortiment van voornamelijk A-merken kiezen we bewust voor producten uit eigen keuken. Daarmee tonen we karakter.’

Fawakarol

Als voorbeeld laat de jonge ondernemer zijn zelfbedachte en ontwikkelde Fawakarol proeven. Het is een loempia met een Surinaamse vulling van kip, groente en speciale kruiden. De krokante snack met een prettige bite heeft veel potentie. ‘Iedereen reageert dolenthousiast. Het is vernieuwend’, merkt de bedenker op. ‘Ik ben met producenten in gesprek om de Fawakarol te vermarkten.’

Exclusief karakter

Eetwinkel Favorites heeft meer huisgemaakte producten zoals gehaktballen, spareribs, saté, soepen, sausen en zalm-, tonijn- en eiersalade, maar ook speciale broodjes met red pork, hete kip, pulled chicken en Fawaka. ‘Het zorgt voor een exclusief karakter. Ik laat het ook regelmatig gratis proeven.’

Op termijn wil hij het assortiment eigen producten verder uitbreiden. Zelf verse friet maken, is momenteel nog niet aan de orde. Hetzelfde geldt voor bezorging, ook dat is voorlopig toekomstmuziek.’

Eetwinkel Favorites Patrick Sprokkereef

Foto: Henk Riswick

Onzeker avontuur

Patrick werkte als bijbaantje sinds zijn veertiende in de cafetaria in zijn woonplaats. Dat ging niet ten koste van zijn studie, getuige de afgeronde opleidingen mbo Ondernemer/Manager Detailhandel in Velp en hbo Small Business & Retail Management in Amersfoort. Daarna lagen de banen voor het oprapen, maar de Gelderlander besloot om een eigen zaak te starten. ‘Natuurlijk is het een onzeker avontuur. Maar je moet doen wat je leuk vindt.’

Keuze voor Eetwinkel

Eigenlijk was Sprokkereef van plan om zelfstandig te gaan draaien. ‘Maar na een gesprek met Eetwinkel ging ik overstag. Het concept biedt beleving en past bij me, je krijgt er alle vrijheid. Daarnaast profiteer je van advies en ondersteuning op allerlei gebied. Dat is erg prettig, zeker als alles nog nieuw voor je is en je erg druk bent.’

Zo wilde Patrick de zaak Favorites Snacks noemen. Na overleg met Eetwinkel verdween de naam Snacks uit de naam. ‘Dat zou een verkeerde indruk geven, we doen veel meer dan snacks alleen.’
Hij nam de inventaris en het volledige personeelsbestand over van de vorige ondernemer die er een vestiging van Plaza bestierde. ‘Handig. Ik hoefde geen medewerkers te zoeken en het zijn ervaren krachten die al goed op elkaar ingespeeld zijn.’

Eetwinkel Favorites

Foto: Henk Riswick

Reageer op dit artikel