artikel

Carin Jagt is klaar voor de Lekkerste Wedstrijden

Bedrijfsvoering 483

Hoe bereiden deelnemers aan de Lekkerste Wedstrijden zich voor op de strijd? We nemen bij een aantal van hen een kijkje in de keuken. Als eerste: Carin Jagt van Foodmaster De Viersprong.

Carin Jagt is klaar voor de Lekkerste Wedstrijden
Carin Jagt van Foodmaster De Viersprong kreeg bij het proefdraaien hulp van formuledirecteur Ralph Markwat. Beeld: VanVlietFotografie

Carin Jagt van Foodmaster De Viersprong in Nieuw-Amsterdam staat voor het eerst sinds lange tijd weer op het podium van de Lekkerste Wedstrijden. Ze doet mee met het Lekkerste Burgermenu. ‘Ik heb al een keer meegedaan met de wedstrijd, maar dat is inmiddels meer dan tien jaar geleden’, vertelt de Drentse ondernemer. ‘Ik vind het leuk om altijd vernieuwend bezig te zijn. Ik hoop ook dat ik de jury verras met de bijzonder creatie die we bedacht hebben.’

Hamburger met een boodschap

Samen met formuledirecteur Ralph Markwat is Jagt de keuken ingedoken en ze heeft een hamburger gemaakt met een boodschap. ‘De wereld gaat langzaamaan ten onder aan de consumerende mensheid. De hamburger staat vaak symbool voor het onbehouwen consumeren. Maar de verandering komt uit Drenthe. Wij gebruiken dat symbool om stelling te nemen tegen die ontwikkeling. We gebruiken ingrediënten die zo duurzaam mogelijk en lokaal zijn geteeld, geproduceerd, of zijn gegroeid.’

Nieuw tijdens de Lekkerste Wedstrijden: Lekkerste Frietje

Nieuw tijdens de Lekkerste Wedstrijden: Lekkerste Frietje

Samenwerken

Het vinden van de juiste ingrediënten die voldoen aan de duurzaamheidsgedachte was niet eenvoudig, vertelt Jagt. ‘Maar wij zijn enorm enthousiast over het eindresultaat. We hebben daarbij met veel partijen samengewerkt. Dat is mooi, want alleen met samenwerken veranderen we de wereld.’

Geheim

Jagt wil de samenstelling geheimhouden tot op het wedstrijdpodium. ‘Ik kan wel verklappen dat het gehakt het geheim van de smid is. De herkomst en de smaak zijn heel bijzonder.’ Als de burger goed scoort, komt hij op de kaart te staan van Foodmaster De Viersprong.

Horecava 2019

De Lekkerste Wedstrijden vinden plaats tijdens de Horecava 2019, van 7 tot en met 10 januari in de RAI Amsterdam. Het wedstrijdpodium staat in het Fast Casual-gedeelte achterin de nieuwe Fast Service Hal, hal 8. Inschrijven kan nog via de website van de Lekkerste Wedstrijden.

Het programma van de Lekkerste Wedstrijden

Maandag 7 januari
11.00 – 12.30 uur: Hamburger (voor hamburgerrestaurants)
13.30 – 14.30 uur: Hotdog
15.30 – 17.00 uur: Lunchgerecht Horeca

Dinsdag 8 januari
11.00 – 12.30 uur: Burgermenu (voor fastservice)
13.30 – 14.30 uur: Stamppot
15.30 – 17.00 uur: Lunchgerecht catering

Woensdag 9 januari
11.00 – 12.30 uur: Lunchgerecht On the Move
13.30 – 14.30 uur: Lekker Anders
15.30 – 17.00 uur: Maaltijdsalade

Donderdag 10 januari
11.00 – 12.30 uur: Pannenkoek
13.30 – 14.30 uur: Frietje
15.30 – 16.30 uur: Tosti

De prijsuitreikingen vinden plaats na ieder wedstrijdonderdeel.

Reageer op dit artikel