artikel

5 vragen aan: Désirée Stroes, Croquetten Boutique

Bedrijfsvoering 1260

In de Bakkerstraat in het centrum van Utrecht zit sinds kort Croquetten Boutique, een luxe krokettenzaak. In de eerste week na de opening belden we met Désirée Stroes, die de zaak runt samen met Brian Steevens.

5 vragen aan: Désirée Stroes, Croquetten Boutique
Désirée Stroes en Brian Steevens. Foto: Herbert Wiggerman.

Waarom een zaak met alleen kroketten?
‘Omdat iedereen van kroketten houdt en ermee opgroeit. Vraag om je heen, iedereen vindt een kroket lekker. Daar komt bij dat een standaardkroket ook maar standaard is. Dus wij zochten iets nieuws.’

Welke kroket loopt het hardst?
‘De draadjesvleeskroket gaat hard en we hebben veel paddestoelenpastinaak- kroketten verkocht. Maar ook kip en garnalen doen het goed. We bieden veel bijzondere luxe kroketten aan, dus iedereen moet nog een beetje wennen aan bijvoorbeeld zalm met citroenpeper, garnalen met zeekraal, pompoen met salie of hazenpepervulling. Ook hebben we altijd een zoete variant, zoals deze maand een kroket met appel en kaneel.’

 


Croquette Boutique

Foto: Herbert Wiggerman

‘Uiteindelijk willen we meer winkels in meerder steden’


 

Waar wil je met Croquetten Boutique naar toe?
‘We willen iedereen fan maken van onze kroketten. Dat doen we door kwaliteit, variatie en luxe te bieden. Als gasten bij ons zijn geweest, moeten ze zó enthousiast zijn dat ze snel weer terugkomen. Uiteindelijk willen we meer winkels in meerdere steden. Waar en hoeveel? Dat weten we nog niet.’

Croquette Boutique

Foto: Herbert Wiggerman

Van welke smaakcombinaties wil je nog een kroket maken?
‘Bijzondere kazen. Daar liggen mogelijkheden. Het gaat erom dat het smaken zijn die bij mensen bekend zijn. We kijken naar wat we zelf lekker vinden, wat onze familie en vrienden lekker vinden, maar vragen het ook aan gasten.’

Welke snacks lenen zich nog meer om op een culinair voetstuk te worden geplaatst?
Ik denk de kaassoufflé, vanwege de mogelijkheden om te vullen. Als je ziet wat er met de hotdog en de hamburger de laatste jaren is gebeurd, dan kun je wel nagaan dat er ontzettend veel mogelijkheden zijn.’

Foto's

Reageer op dit artikel