artikel

Cafetaria Top 100 2017 nr.6: Eetwinkel Sterk Langs De Lijn, Wierden

Bedrijfsvoering 504

Ondernemers die na grote tegenslagen terugkomen en een topprestatie neerzetten, verdienen alle lof van de wereld. Marinka en Raymond Sterk hebben enorme dosis doorzettingsvermogen, wat heeft geresulteerd in een bedrijf waar je u tegen zegt. Daarmee heeft Eetwinkel Sterk Langs De Lijn, meer dan terecht, de zesde plaats in de Cafetaria Top 100 behaald.

Cafetaria Top 100 2017 nr.6: Eetwinkel Sterk Langs De Lijn, Wierden

Een droomcafetaria, zo noemt het vakjurylid Sterk Langs De Lijn in Wierden. ‘Een topinrichting en -sfeer. Zeer verzorgd en netjes. Een voorbeeldfunctie voor de cafetariabranche.’ Hij is vooral gecharmeerd van de service. ‘We zijn heerlijk verwend op het terras. Voor veel cafetaria’s zou het ideaal zijn om zo’n zitgelegenheid te hebben. Wat een sfeer.’

Sterk Langs De Lijn is inderdaad een indrukwekkend bedrijf. Het is gevestigd in het voormalige NS-gebouw van het treinstation van Wierden, grenzend aan perron 3. Het vooraanzicht – een ruim terras en grote raampartijen – is indrukwekkend en heeft een grote stopkracht. De recente verbouwing heeft de zaak geen windeieren gelegd.

En dat na alles wat deze ondernemers hebben meegemaakt: grote problemen met de verbouwing en ook nog eens vervelende privéomstandigheden in het afgelopen jaar. Als je je bedenkt dat Marinka en Raymond pas sinds de zomer weer echt lekker draaien, is het verbluffend wat ze in die korte tijd hebben bereikt. ‘We besloten bijna om te stoppen’, vertelt Raymond. ‘Maar ik ben best wel een positief persoon en Marinka is een enorme doorzetter.’

Waar halen ze die energie vandaan? ‘Dat weten we zelf ook niet’, geeft Marinka toe, die de zaak nu achttien jaar runt, samen met haar man. ‘Er moet geld worden verdiend, makkelijk zat. Dan moet je bikkelen. Maar we hebben onszelf wel in bescherming genomen door op maandagen dicht te gaan.’

Flinke uitbreiding bij Sterk Langs De Lijn

In 2015 is de zaak grondig verbouwd, met een flinke uitbreiding van het zitgedeelte. Het vloeroppervlak is van 64 naar 160 vierkante meter gegaan. De lange counter staat nu op een verhoogd gedeelte, over de gehele breedte van de zaak. In het zitgedeelte neem je plaats in bruin- en zwartlederen stoelen, onder grote industriële lampen. In de avond is Sterk Langs De Lijn een prachtig verlichte zaak, waardoor je niet het idee hebt dat je in een doorsnee cafetaria zit.

Ondernemerschap

De lokale betrokkenheid van het ondernemerspaar is groot. Voor de verbouwing hebben ze onder meer samengewerkt met achttien lokale bedrijven. ‘We hebben iedereen in het dorp erbij betrokken. Die komen nu allemaal bij ons eten.’ Het is onderdeel van het ondernemerschap van dit paar. Ook organiseerden ze een nieuwjaarsborrel voor bewoners van nieuwbouwappartementen aan de overkant. Raymond: ‘We hebben alles betaald, ondanks dat we het moeilijk hadden. Maar de buren zijn heel belangrijk voor onze toekomst. Dus dit gaan we ieder jaar doen.’

De jury heeft bewondering voor het ondernemerschap en het doorzettingsvermogen van Raymond en Marinka Sterk, alsmede de inrichting en sfeer van hun prachtige bedrijf. Eetwinkel Sterk Langs De Lijn behoort zeker bij de mooiste van de branche. De eigenaren zijn een inspiratie voor iedereen die tegenspoed ervaart en weer een weg naar boven zoekt. Ze laten zien wat mogelijk is, als je niet opgeeft.

Eetwinkel Sterk Langs De Lijn
Spoorstraat 2
7641 BJ Wierden
Sterklangsdelijn.nl

Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2017…

Reageer op dit artikel