artikel

Cafetaria Top 100 2017 nr.5: Het Oude Raedthuys, Cothen

Bedrijfsvoering 572

Het Oude Raedthuys is een zaak om te koesteren. Nick en Mariëlle van der Linden, de aanstekelijk gepassioneerde ondernemers, hebben een prachtig bedrijf opgebouwd, dat niet alleen opvalt vanwege het assortiment, maar vooral vanwege de speelse inrichting en de creatieve marketing. Het heeft hen een plek in de topvijf opgeleverd, maar er zit nog veel meer in.

Cafetaria Top 100 2017 nr.5: Het Oude Raedthuys, Cothen

De basis bij Het Oude Raedthuys in Cothen, daar hoeven we niet lang over de praten. Dit is gewoon een perfecte, schone zaak, zo oordeelt het vakjurylid. De kleurstelling is consequent doorgevoerd in alles; lambrisering, schermen en stoeltjes. De bestelling wordt leuk geserveerd op een plankje en de friet in een frietmandje. Bonus: een klein bakje rauwkost. ‘Helemaal af’, aldus het enthousiaste jurylid, dat ook de ‘heel vriendelijke medewerksters’ roemt.

Deze cafetaria gaat helemaal met de tijd mee, met een eigen website en een eigen bestelapp. Er ligt een leuk (ouderwets) krantje dat de ondernemers zelf hebben samengesteld, met het menu, aanbiedingen en leuke informatie. Alle mediakanalen worden dus gebruikt, concludeert het jurylid. ‘Een toppertje! In het landelijk gelegen Cothen is het verrassend om zo’n mooie cafetaria te vinden.’

<h2<Charmant

De echte verrassing zit bij Het Oude Raedthuys vooral in de inrichting, de details en de marketing. Nick en Mariëlle hebben dit monumentale pand uit 1881 in de afgelopen tien jaar omgetoverd tot een charmante en eigentijdse horecagelegenheid. Het zal niemand verbazen dat Nick van der Linden fan is van stripboeken, en een fanatiek verzamelaar van Suske en Wiske. Die uit de hand gelopen hobby is op subtiele en speelse wijze in de huisstijl verwerkt. Zo is het logo ontworpen door de uitgeverij van Suske en Wiske en word je af en toe verrast door grappige Lego-figuurtjes. Zo zijn overal grappige details te ontdekken. Ook vaste gasten worden regelmatig verrast door nieuwe grappige kleinigheidjes. ‘Elke keer als gasten binnenkomen, is er iets nieuws. Al is het maar een bloemetje. Zeker in een klein dorp moet je mensen blijven verrassen.’

Het Oude Raedthuys is niet alleen speels, maar ook heel persoonlijk ingericht. Het 3D-schilderijtje waar ze zelf in staan en de levensgrote afbeeldingen van hun kinderen op de deuren geven een kijkje in hun eigen leven. Daardoor krijg je het gevoel dat je bij Nick en Mariëlle thuis op bezoek bent.

De huisstijl is ook doorgevoerd in de presentatie van het assortiment. De verschillende concepten, zoals het broodassortiment en het burgerconcept, worden met pictogrammen weergegeven, zowel op de menu’s als buiten op de gevel. Vooral fietsers komen af op de ‘koffie met taert’, laat Mariëlle weten.

Trots op team Het Oude Raedthuys

‘Ik ben vooral trots op de samenwerking met het team’, zegt Mariëlle. ‘Tien jaar lang zelfstandig draaien, waarbij we over alles hebben nagedacht, tot in de kleinste details. We staan op eigen benen en bedenken het allemaal zelf. Dat vinden we zo ontzettend leuk.’

En ze doen het met z’n allen, benadrukt Nick. ‘We hebben altijd keihard gewerkt. Het is ongelooflijk hoeveel arbeid en liefde we met het hele team en onze ouders in het bedrijf hebben gestopt.’

Dankzij die inzet en het enthousiasme van het team, heeft Het Oude Raedthuys een enorme aantrekkingskracht. We hopen dat de zaak ons blijft verrassen, dan zit er zeker nog meer in de komende jaren.

Het Oude Raedthuys
Dorpsstraat 21
3945 BJ Cothen
Hetouderaedthuys.nl

Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2017…

Reageer op dit artikel