artikel

Cafetaria Top 100 2017 nr.4: Snackpoint Zöstere, Susteren

Bedrijfsvoering 933

Snackpoint Zöstere is precies wat het moet zijn: een gewone, oer-Hollandse cafetaria met producten waaraan de mensen in de omgeving behoefte hebben. Maar het is ook een goed geoliede machine, met service en kwaliteit van een ongewoon hoog niveau. Logisch dat deze Limburgse ‘friture’ bij de beste vijf van de Cafetaria Top 100 hoort.

Cafetaria Top 100 2017 nr.4: Snackpoint Zöstere, Susteren

Snackpoint Zöstere in het Limburgse Susteren is eigendom van Roger en zijn vrouw Marlie Gielen-Paas. Roger Gielen is tevens eigenaar van de formule Snackpoint. De zaak in Zöstere wordt gerund door bedrijfsleider Guido Soons, die het gezicht van de winkel is.

Waar veel collega-ondernemers zich als eerste over verbazen, zijn de openingstijden: dinsdag tot en met zondag is het van 16.30 tot 21.30 uur knallen geblazen. In die uren weet de zaak een meer dan gezonde omzet te draaien. Zónder broodjes, ijs en milkshakes te verkopen.

Ondanks dat Snackpoint Zöstere dicht bij het cafetaria-assortiment blijft, is het wel altijd op zoek naar eigen, lokale producten. Hét signatuurgerecht van Zöstere is toch wel het versgebraden haantje. Deze staan in full display in een grote rotisserie/grill buiten voor de zaak. ‘Vroeger was dat in Valkenburg populair’, weet Roger Gielen. ‘Wij hebben dat weer teruggebracht.’ En niet zonder succes. ‘Ze zijn heel populair, we verkopen er 250 in de week. We vertellen er ook bij dat ze van de boerderij komen.’

Daarnaast maakt Zöstere onder meer een eigen zigeunersaus bij de sjaslicks en een Duitse gehaktbal van 100 procent varkensvlees. Al deze producten zijn door vakvereniging ProFri met goud bekroond.

Breed assortiment bij Snackpoint Zöstere

Al met al is de jury onder de indruk van het brede assortiment van deze relatief kleine zaak. Naast een ruime keuze uit snacks en frietvaraties, staan er bijna dertig burgers op het menu. Onder de vele schotels ook een drietal visschotels, met kibbeling, heek en kabeljauw. Ook de zogenaamde Pom-A-Part (friet met toppings als babi pangang, saté, en pulled porc) zijn uniek en populair.

Wat verder vooral opvalt, en waar de zaak ook om bekend staat, is de strakke organisatie. Het systeem achter de counter wordt tot in de details doorgevoerd en er is een duidelijke taakverdeling. Iedereen heeft zijn of haar eigen plek en niemand loopt elkaar in de weg. Dat is knap in een relatief kleine ruimte. Die efficiëntie komt terug in alle aspecten van het bedrijf, waaronder creatieve marketingacties en productontwikkeling én -presentatie.

Dat laatste is goed te zien in de vitrinepresentatie. ‘Die wordt tijdens de spits ook bijgevuld’, laat Guido Soons weten. ‘Dat kost inspanning, maar spreekt de consument aan. Om 18.30 uur is onze vitrine nog steeds goed gevuld.’

Service

Ook mensen die thuis eten, merken hoe goed deze cafetaria heeft nagedacht over service. ‘Het moet ook voor mensen die komen afhalen een feestje zijn als ze thuiskomen’, zegt Marlie Gielen-Paas. Je haalt het eten uit de tas, en het is gewoon super. Geen saus die aan de verpakking plakt. Gewoon topkwaliteit.’ Guido is verantwoordelijk voor dat feestje. ‘We geven de bestelling mee in menubakken met aparte vakjes, waardoor warme en koude gerechten goed blijven. We maken de ervaring compleet met onder andere verschillende salades, gesneden groenten en een eetbaar bloemetje.’

Om de drukke en overvolle avondspits te ontlasten, is in oktober de bezorgservice gestart. Er is een speciale assortimentslijst samengesteld voor afhalen en bezorgen. Snackpoint Zöstere gaat met de tijd mee, en is een voorbeeld voor velen. De organisatie van de Cafetaria Top 100 is er trots op dit bedrijf in de lijst te kunnen opnemen.

Snackpoint Zöstere
Feurthstraat 95
6114 CT Susteren
Snackpoint-susteren.nl

Bekijk hier de complete ranglijst van de Cafetaria Top 100 2017…

Reageer op dit artikel